Projectkoor gáát ervoor !

Op een doordeweekse dinsdagavond klinkt er een luid  ‘HELP!’ door Lemelerveld. Gelukkig is er geen reden tot paniek. Het blijken de melodieuze klanken van het gelijknamige nummer van The Beatles, vertolkt door een projectkoor. Het koor heeft haar wekelijkse repetitie.

De gezamenlijke raad van kerken organiseert ongeveer eens in de drie jaar een muziekproject. Het thema voor dit jaar is;  ‘All you need is love’. Voor het gemak krijgt het project de naam; ‘Beatles-project’.

Iedereen die van zingen houdt, kon zich tot de zomer aanmelden om deel te nemen in het tijdelijke koor. Er wordt ongeveer vijftien keer met het samengestelde koor gerepeteerd, om het project vervolgens af te sluiten met een heuse uitvoering.

Maar liefst negenzeventig nachtegaaltjes hebben zich aangemeld. De liefde voor muziek, voor zingen of voor The Beatles heeft hen gemotiveerd deze stap (op het zebrapad) te zetten.

En ze genieten er zichtbaar van! Stralende gezichten, tappende voeten, knikkende hoofden en voorzichtig swingende heupen; alles op de maat van de muziek. Muziek, door middel van piano en keyboard, gitaren, drum en mondharmonica. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Mieke Bruins. Het enthousiasme spat er vanaf. Dus komt dat zien (en horen)!

De uitvoeringen waren niet ‘Yesterday’ maar ‘Let it be’;

9 en 10 november om 19.30 uur in de Heilig Hartkerk

Imagine all the people die komen luisteren ?!

tekst: MoDI   foto’s: Yvonne Lugtenberg

Geef een reactie