Proef cultuur!

 

Kom, kijk, beleef en doe mee. Het programma van WAK Dalfsen is bekend!

Van 10 t/m 18 september is het Kunst wat de klok slaat. In de Week van Alle Kunsten laten allerlei verenigingen, muzikanten en kunstenaars zich zien en horen. Het ideale moment voor publiek om eens ‘te proeven’ van wat er allemaal in de gemeente Dalfsen te beleven is. Het volledige programma is te vinden op www.wakdalfsen.nl.

Op 10 september start de week met Proef Dalfsen. Kom genieten van alles wat Dalfsen te bieden heeft. Neem een kijkje achter de schermen bij bedrijven, bezoeken open monumentendag, proef cultuur tijdens wandelingen of een boottocht met verhalenvertellers, bekijk verschillende demonstraties en pak een speciaal biertje tijdens het Bierfestival.

Tijdens de Week van Alle Kunsten kun je exposities bezoeken, workshops voor volwassenen én kinderen volgen en diverse open repetities bijwonen. Met bijv. op woensdag 14 september om 10u een workshop ‘Vitamines voor de geest’. Saam Welzijn laat dan zien dat je een laagdrempelige manier creatief bezig kunt zijn.

De Kulturhuzen in gemeente Dalfsen en Theater de Stoomfabriek zijn deze hele week WAK-ambassadeurs. Deze ontmoetingsplekken voor kunst, cultuur en samenleving bieden een veelzijdig programma. Denk aan een dorpsquiz of een lezing over Storytelling in Trefkoele+. Of kunstdemonstraties in de Wiekelaar in Oudleusen. ‘Ça va Bien’ opent het Cultureel Podium in De Spil. In theater de Stoomfabriek kun je terecht voor verschillende optredens. En in de Mozaïek in Lemelerveld vind je de mooiste exposities.

Kennis opdoen en informatie ophalen horen ook bij deze editie van de WAK. Zo inspireert cultuurcoach Irene van der Vegte verenigingen en creatievelingen om tot nieuwe ideeën te komen. Op dinsdagavond 13 september is deze speciale bijeenkomst vol ontmoetingen en inspiratie bij Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld.

Op donderdag 14 september kun je tijdens een spreekuur terecht bij cultuur- en initiatievencoach Maarten Bohmans van de provincie Overijssel. Kom naar het infopunt bij Trefkoele+ of de Spil en leg je idee voor. Hier wordt met je meegedacht, krijg je hulp bij het leggen van contacten en zelfs hulp bij het vinden van subsidie en fondsen.

Kortom, een week met voor elk wat wils. Alles wat je moet weten vind je op www.wakdalfsen.nl

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *