Prins Pé van ‘t café heerser Sprokkeldorp 2020

Afgelopen zaterdag is het carnaval in Lemelerveld officieel geopend met een gala. ’s Middags was het eerst de beurt aan de jeugd. Onder grote belangstelling gaf Prins Pek zijn scepter over aan Prinses Manoontje (Manon Butink).

Na de galamiddag werd door Prins Oetra en zijn raad van elf de kerkdienst bijgewoond in de Heilig Hart Kerk. Hier deed ook Prins Oetra ook nog even een woordje.

Om 20.30 uur begon de gala avond van Sprokkelaars. Een avond met als hoogtepunt natuurlijk de bekendmaking van Prins carnaval 2020. Maar voor dit hoogtepunt werden eerst nog een aantal mensen in het zonnetje gezet. In een bomvolle residentie werd Marco Veltmaat benoemd tot erelid der Sprokkelaars omdat hij al 22 jaar lid is van de vereniging. De Sprokke

laars konden drie nieuwe leden voorstellen. Miranda Aalberts en Nicole van Putten sluiten aan bij de Sprokkelaars Jeugd en Freddy ten Kleij werd officieel in de raad van elf geïnaugureerd. Sprokkelaars van het jaar 2020 zijn geworden; Team Sukerbiet, zij mochten een mooie cheque in ontvangst nemen.

Na al deze officiële handelingen was ook voor Prins Oetra de tijd gekomen om een geweldig carnavalsjaar af te sluiten en de scepter door te geven. Na zijn laatste proclamatie werd hij door heuse ziekenbroeders (familie en kameraden) op een brancard de Residentie uit gedragen.

Daarna was de roemruchte carnavalsvereniging een moment prinsloos.

Rond de klok van 22.30 kwam hier verandering in. De lampen gingen uit en een schitterende vlaggenparade betrad de Residentie. Het olympisch carnavalsjaar in Sprokkeldorp werd op gepaste wijze geopend. Dat één van de vlaggendragers de nieuwe Prins was kon toen nog niemand vermoeden. Na een geweldige lichtshow stond hij daar echter wel plotseling; Prins Pé van ’t Café (Patrick Bouwmeester). In het dagelijks leven is deze Prins de uitbater van café ’t Hoekje.

Met de nieuwe Prins kon het feest losbarsten. Met DJ Team ’t Einde achter de draaitafel en de PPM band op het podium werd het een fantastisch feest. En het bleef nog lang gezellig in het Sprokkeldorp…

Meer foto’s op de site van de Sprokkelaars

Tekst: Sprokkelaars, Foto’s: Martin Zwakenberg

 

Geef een reactie