Prima overwinning van Lemelerveld op Wijhe

Na twee nederlagen deed in de afgelopen weken Lemelerveld zondagmiddag op het Heidepark uitstekende zaken door de nummer drie van de 3e klasse A met 4-2 naar huis te sturen. In het
levendige duel was Wijhe in de beginfase de betere ploeg. Rond de 20e minuut opende Stan Reimink, na een assist van Job Heerink, de score voor de thuisploeg door vanaf de rand zestien de bal fraai binnen te schieten. Gijs in de Wal was ook dichtbij een treffer maar zag de keeper van Wijhe redden. Doelman Rowell Evers moest aan Lemelerveldzijde handelend optreden na een pegel van afstand. Tien minuten voor rust kreeg verdediger Naud Schrijver de bal voor de voeten na een hoekschop en krulde de bal geweldig binnen voor de 2-0. Job Heerink lobde nog voor de thee van afstand de bal net over en Stan Reimink zag zijn afstandsschot naast vliegen. Gijs in de Wal redde bij een scrimmage door de bal van de doellijn te halen en zo gebeurde er van alles in de Sallandse derby.

Na rust kwam Wijhe rond de 70e minuut terug in de wedstrijd voor de 2-1 na een foutje in de Lemelerveld verdediging. Het hardwerkende Lemelerveld bleef echter de bovenliggende partij. Via Job Heerink, op aangeven van Invaller Bram Smit, herstelde Lemelerveld snel de marge weer op twee doelpunten voor de 3-1. Noah Tuink stelde de zege helemaal veilig door van dichtbij de bal uit een voorzet binnen te werken voor de 4-1. Ver in blessuretijd scoorde Wijhe nog de 4-2 maar kon Lemelerveld de dik verdiende overwinning gaan vieren. Door de winst en met nog een inhaalduel voor de boeg kan Lemelerveld uit de nacompetitiezorgen komen.

Aanstaande zondag speelt Lemelerveld opnieuw thuis. Het Borculose Reunie komt dan naar het Heidepark. Aanvang 14.00 uur

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Ramon Lorkeers, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Elwin van Lenthe, Gijs in de Wal, Robin Morrenhof, Sat Reimink, Teun in de Wal, Job Heerink en Arjon van Lenthe. Ingebrachte wisselspelers, Noah Tuink, Bram Smit, Jasper Westerman en Bram Reimink

Door: Anton Sibelt, foto’s: Martin Zwakenberg