Première – Lelystad Airport In nevelen gehuld

Aanstaande woensdag 11 juli om 16:00 uur vindt in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen de première plaats van de documentaire “Lelystad Airport In nevelen gehuld”.
De documentaire kwam tot stand onder leiding van cineast Rob de Wind uit het Friese Munnekeburen, en brengt op indringende wijze in beeld hoe Lelystad Airport inbreuk pleegt op bedrijven, inwoners en natuur in grote delen van Midden-, Oost- en Noord-Nederland. De Wind sprak met talloze deskundigen, zocht ze op in hun eigen omgeving, en interviewde ze over hun onzekere toekomst.
Voorafgaand aan de documentaire verricht Jan Terlouw, voormalig Commissaris der Koningin in Gelderland een inleiding op het onderwerp.
Inmiddels hebben zich diverse bestuurders, politici en vele inwoners aangemeld voor het bijwonen van de première. Onder hen onder meer Remco Dijkstra, lid van de Tweede Kamer namens de VVD en pleitbezorger van een snelle opening van Lelystad Airport.
Er is voor belangstellenden nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar hoogoverijssel@gmail.com, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Geef een reactie