Prachtige overwinning Lemelerveld, vrouwen 1 ten onder in Arnhem

Was het een fraai geschenk aan Anneke Broersma? De verzorgster binnen de technische staf werd enkele weken geleden moeder en was zondagmiddag, met dochter Niene, getuige van een geweldige overwinning van Lemelerveld op WVV 34. Het strijdvaardige Lemelerveld klopte dik verdiend de nummer 2 van de ranglijst uit Hengevelde met 3-2.

Onder leiding van een prima leidende scheidsrechter Kok maakten Lemelerveld en WVV’34 er een geweldige strijd van. Al na 2 minuten had Elwin van Lenthe moeten scoren. In plaats van rustig met binnenkant voet de hoek te zoeken roste de altijd knetterhard werkende linker vleugelverdediger, helemaal vrij voor de WVV doelman, de bal hoog over het doel. Ook Noah Tuink had in de beginfase kunnen scoren maar stuitte op de WVV goalie. Uit werkelijk de eerste echte aanval kwam WVV’34 in de 16e minuut op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant werd bij de tweede paal hard binnengekopt. Een misverstand tussen doelman Evers en Naud Schrijver betekende in de 26e minuut de 0-2 en leek Lemelerveld een lastige middag tegemoet te gaan. Een overtreding op Stan Reimink binnen het strafschopgebied was voor Job Heerink op het halve uur een uitgelezen mogelijk de spanning terug te brengen. Zoals al vaker dit seizoen ramde de sterke aanvaller de strafschop stijf in de kruising voor de 1-2. WVV’34 verscheen regelmatig dreigend voor het Lemelerveld doel maar was slordig in de afronding. Job Heerink stuitte voor de thee met een pegel van afstand op de WVV doelman en zo viel er in het levendige duel voor de supporters van alles te beleven. Na rust, met Ramon Lorkeers voor de geblesseerde Naud Schrijver, trok Lemelerveld, onder aanvoering van een fantastische aanvoerder Robin Morrenhof, alle initiatief naar zich toe. Een fel doorjagende Stan Reimink zorgde ervoor dat Bram Smit na een uur spelen heel beheerst de 2-2 op het scorebord kon brengen. Gijs in de Wal werd: ‘Man off the Match’ door, met nog 15 minuten op de klok, een vrije trap vanaf 25 meter snoeihard in de beneden hoek te jagen! Met een prima invalbeurt van de talentvolle Arjon van Lenthe kwam daarna, ondanks aandringen van WVV ’34, de overwinning geen moment meer in gevaar!

Trainer Emiel Maat was na afloop een dik tevreden man: ,, In de rust heb ik gezegd dat ze al goed bezig waren maar zichzelf in de tweede helft daarvoor moesten belonen” aldus de Hardenbergse oefenmeester. Het applaus van de supporters voor de Lemelerveldspelers was na het laatste fluitsignaal meer dan terecht.

Lemelerveld oefent aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur tegen de vv Avereest en gaat zondag 24 maart in Glanerbrug alles in het werk stellen om de overwinning op WVV 34 een goed vervolg te geven tegen de VV Eilermark. Aanvang dan 14.00 uur.

Opstelling: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver, ( 45 Ramon Lorkeers) Ian Nijenkamp, Elwin van Lenthe, (81 Mick Kragt) Robin Morrenhof, Gijs in de Wal ( 81 Arjon van Lenthe) Stan Reimink, Job Heerink, Noah Tuink( 60 Teun in de Wal) Bram Smit ( 80 Bram Reimink)

Lemelerveld vrouwen 1 ten onder in Arnhem

Aan het einde van het seizoen stopt trainer Eddy Ramerman bij de Vrouwen 1. Door de weeks neemt hij ook vaak andere meidenteams onder zijn hoede. Om het vrouwenvoetbal op een hoger niveau te krijgen zal er volgens Ramerman een grotere technische staf bij de Lemelerveld vrouwen aangesteld moeten worden. Met een zeer krappe selectie leed zijn ploeg bij VDZ vrouwen 2 in Arnhem Noord een 6-2 nederlaag. Na een 4-0 achterstand wist Lemelerveld via Rena Heuzels nog terug te komen tot 4-2. De veel scorende aanvalster moest daarna met knieproblemen naar de kant. Trainer Ramerman had na afloop complimenten voor zijn elftal en speciaal voor de speelsters uit het zaterdag -20 team! ,, Meer dan dit konden we vandaag niet leveren maar petje af” aldus Ramerman.

Zondag 24 maart spelen de vrouwen 1 om 12.00 uur thuis tegen De Tukkers Vr 2 uit Albergen.

Door: Anton Sibelt