Plankenkoorts haalt weer alles uit de cast

Woensdagavond 30 januari zat de zaal nagenoeg vol voor de eerste toneeluitvoering van Plankenkoorts met: “Het kan nog erger” geschreven door René Dolstra. Even weer een avondje kleinkunst in zaal Reimink. Een komedie, waarin zelfs hemelse krachten aangewend worden om de lachspieren van het publiek overwerk te bezorgen.

Voor de hoofdrolspelers moet het een race tegen de klok zijn geweest om enorme lappen tekst uit het hoofd te leren. En ze zijn daar uitstekend in geslaagd. Centraal staat een erfeniskwestie van een onbekende tante en met knap acteerwerk van de twee nichtjes (Masha Kampman en Rianne van de Klippe) en hun vader (Sander de Greef) zorgen voor hilarische taferelen.

Tijdens de verschijning van de aartsengel werd het spel bevroren en moesten de acteurs minutenlang versteend blijven staan, totdat de engel weer gevlogen was. Uiteindelijk kwam alles weer op zijn pootjes terecht en kon Plankenkoorts een staande ovatie en de bloemen in ontvangst nemen.

Voor de mensen van uitzending gemist: Op zondag 3 februari om 14.00 uur speelt Plankenkoorts deze komedie nog een keer. Ze zien u graag dan in Zaal Reimink! De voorverkoop, waarmee u 20% op de toegangsprijs bespaart, loopt nog tot en met zaterdag. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Zwakenberg, Blitsspul en kapper Charlotte. Reserveren is niet mogelijk, dus wees er snel bij want op is op.

tekst: Willemvantrui  foto’s Hans Heerink

Geef een reactie