Piazzolla concert Ichtuskerk Lemele

Op zaterdagmiddag 6 april vond er in de Ichtuskerk in Lemele een uniek Accordeonconcert plaats. Het Project Orkest Midden-Nederland (POM) verzorgde een concert met als thema de muziek van de Argentijnse componist Astor Piazzolla.

In dit orkest, wat eens in de maand repeteert in Geldermalsen en waar spelers vanuit het hele land aan deelnemen, spelen ook enkele leden van de Sallandse accordeonvereniging Accordeola uit Lemelerveld mee. Vandaar dat het orkest eens naar Salland afreisde om een concert te verzorgen.

En dat was een goede zet, want mede door de goede organisatie van enkele leden van Accordeola, zat de kerk goed vol op deze mooie zonnige zaterdag en kon het publiek naast het optreden van POM genieten van de muziek van accordeonkwintet Ad Libitum uit Zwolle en de jonge getalenteerde pianist Chen-Yang Wendelaar, de vaste pianist van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest.

Dirigent Jorind Josemans had naast de werken van Astor Piazzolla, zoals het bekende Oblivion en Libertango en de minder bekende stukken Milonga del Angel, Romance del Diablo, Triunfal en Chau Paris, ook nog ander werk op de lessenaar gezet, zoals Twee Elegische Melodieën van Evard Grieg (origineel voor strijkorkest), Le Passerella di Addio van Nino Rota en Tango pour Claude van de Franse Accordeonist Richard Galliano.

Ad Libitum speelde ook een afwisselend repertoire met o.a. een Klezmer, een Spaans stuk en een Franse Musette.

Chen-Yang Wendelaar trakteerde het publiek op twee stuken van Yann Tiersen en twee stukken van Ludovico Einaudi.

Tekst: Jorind Josemans
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit: