Passie-Flora wordt Pimpernel

Interview met nieuwe eigenaresse Dionne Hogeboom

Aankomende donderdag 12 juli opent de nieuwe bloemenzaak Pimpernel haar deuren voor het grote publiek in Lemelerveld. Helemaal nieuw is de winkel niet want Pimpernel is het voormalige Passie-Flora. Ik spreek eigenaresse Dionne Hogeboom bij haar thuis aan de Punterstraat. Dionne besloot de winkel over te nemen van Hans Hogeman, nadat in februari de financiële zaken er gunstig genoeg voor bleken te staan. Ze was al 10 jaar werkzaam bij Passie-Flora, eerst in Raalte en de laatste vier jaar in Lemelerveld.

Dionne heeft een uitgebreide geschiedenis als bloemiste, want daarvoor werkte ze al 20 jaar bij Fleurissant in Heino. Al 25 jaar zit Dionne ook in een studiegroep voor bloemisten. Met een stuk of 20 mensen uit de omgeving wordt in deze groep geëxperimenteerd met bloemen en door ervaringen uit te wisselen en sprekers uit te nodigen krijgt iedereen constant nieuwe inzichten in het vak. Dionne vertelt me deze inzichten ook te willen verwerken in haar nieuwe zaak.

Samen met Monique Immink en zaterdaghulp Rianne Ruiterkamp zal Dionne de zaak onderhouden. Dionne geeft aan dat ze al lang samenwerkt met Monique, Monique was al werkzaam bij Passie-Flora op het moment dat Dionne haar intrede deed. Hoewel Dionne eigenaresse van Pimpernel is, wordt me al snel duidelijk dat de toko door twee eensgezinde vrouwen wordt gerund, die evenveel vrijheid en inspraak genieten.

Op mijn vraag wat er dan gaat veranderen krijg ik uitgebreid antwoord. Zo is de collectie vernieuwd. De focus komt volgens Dionne meer te liggen op het creëren van sferen en daar komen ook andere producten bij kijken dan bloemen. Niet voor niets gaat de winkel heten: ‘Pimpernel bloemen & wonen’. Dionne laat weten dat kwaliteit voor kwantiteit gaat in haar winkel. Daarvoor is het belangrijk dat er in kleine hoeveelheden wordt ingekocht zodat er een divers aanbod kan worden aangehouden. Pimpernel maakt gebruik van twee leveranciers waar andere winkels er slechts één hebben.

Ook laat Dionne weten zich aan te willen passen aan de klant, zij kan rekening houden met wensen van de klant bij het inkopen. Ze geeft aan goed te weten wat de vraag is van Lemelervelders, en wil haar zaak aanpassen op de context van Lemelerveld. Voor Dionne is het overnemen van de zaak voor haar een kans om volledig vrij te zijn in de dingen die ze kan doen met de zaak. Dat kan zorgen voor minder stress zegt ze, omdat ze op haar eigen manier volgens eigen inzicht dingen kan oplossen. Ook doet het haar goed dat ze er van op aan kan dat Monique het geheel kan runnen als Dionne daar tijdelijk niet toe in staat is (zo kan ze bijvoorbeeld op vakantie gaan).

Als ik vraag naar de uitdagingen die deze stap met zich meebrengt, noemt Dionne dat ze niet in de situatie wil belanden waarin ze alleen nog aan het managen is. Ze wil met de klant bezig blijven en vooral haar creatieve dingen blijven doen. Dat bewonder ik en ik hoop dat het haar gaat lukken. Ik kan me voorstellen dat dit een spanningsveld kan zijn met lastige afwegingen. Er moeten immers ook centen verdiend worden, aldus Dionne. Uiteindelijk denk ik dat niemand Dionne’s passie voor de natuur haar kan afnemen, ook niet financiële nood.

Als ze beschrijft hoe mooi het is dat ieder seizoen weer iets anders voortbrengt, waar andere winkels hun assortiment nauwelijks veranderen gedurende het jaar, kan ik – en ik hoop met mij ook andere Lemelervelders – me ook een beetje extra inleven en realiseren hoe mooi die verandering eigenlijk is.

Mis deze week de advertentie in De Lemelervelder niet met een aantrekkelijke openingsaanbieding.

tekst: Vincent Heerink      foto: Hans Heerink

Geef een reactie