Overtuigende overwinning Lemelerveld

Onder een stralende november zon maakten Lemelerveld en Eilermark er afgelopen zondagmiddag een heerlijke pot voetbal van. Het werd uiteindelijk een duidelijke 5-2 overwinning en daar mocht de ploeg uit Glanerbrug de handjes mee dicht knijpen. Vanaf de aftrap werd er door beide teams vol op de aanval gespeeld en konden de talrijke supporters genieten van goed voetbal en fraaie doelpunten. Stijn Kogelman bleek weer eens van onschatbare waarde. Op snelheid en inzet troefde hij in de 14 e minuut de Eilermark verdediging af en scoorde beheerst de 1-0. Matthias Reimink, de gave technicus op het middenveld, maakte zich met een fraaie assist belangrijk. Na een hoekschop werd zijn balletje voorlangs door Job Heerink hard binnen geschoten en stond het na 20 minuten al 2-0. Eilermark, een vaardig en goed spelend team, kwam op het halve uur na een hoekschop terug tot 2-1. Job Heerink herstelde 5 minuten later de marge weer tot twee. Rand zestien draaide hij zich knap vrij en schoot hard de 3-1 op het bord. Direct na de thee maakte Stan Reimink met een mooie harde schuiver in de benedenhoek de 4-1 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Via een prachtige aanval over een aantal schijven maakte Stijn Kogelman in de 56e minuut de 5-1 en was Eilermark de kluts even helemaal kwijt. Via counters hadden de Lemelervelders nog een flink aantal mogelijkheden om de score uit te breiden maar doelpunten bleven verder uit. Na een vijftal wissels bij Lemelerveld in de slotfase wist Eilermark enkele minuten voor tijd de score een iets draaglijker aanzien te geven. Lemelerveld trainer Ruben Kloosterman was na afloop zeer content met de winst: ,,Dit hadden we echt nodig want met gelijke spelen schiet het niet op. Op de ranglijst staat alles dicht bij elkaar. Deze mooie overwinning is goed voor het vertrouwen, de sfeer en het moraal”, aldus de Vroomshoopse oefenmeester.

Opstelling: Rowell Evers, Jeroen Exel, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Wout Butink( 60e min Jaron Hulsink) Robin Morrenhof, Stan Reimink (70e min Gijs in de Wal) Matthias Reimink, Job Heerink( 70e min Kyro Holsappel) Stijn Kogelman ( 78e min Roel Posthoorn) Noah Tuink ( 78e min Teun in de Wal)

A.s zondag gaat Lemelerveld op bezoek AZC Zutphen. Aanvang achter het Hanzehof theater is 14.00 uur.

Lemelerveld vrouwen 1 boekt prima overwinning. Uit bij Dinxperlo vr 1 boekten de Lemelerveldse meiden een prima 0-2 overwinning. Tegen de nummer twee van de ranglijst was het in de verre Achterhoek lange tijd een gelijk opgaande strijd. Kansen waren er aan beide zijden voldoende maar het duurde tot de 70e minuut tot er gescoord werd. De ervaren Romy Exel zorgde voor de 0-1 en vijf minuten voor tijd gingen de punten definitief “in de tas” mee naar Lemelerveld door een doelpunt van Demi van der Kolk. Door de belangrijke winst doen de meiden van Rik Diepman en Ceedet Schol volop mee om het kampioenschap. Met 2 punten achterstand op koploper Victoria Boys, maar met een wedstrijd minder gespeeld, blijft het spannend.

Zondag 20 november spelen de vrouwen 1 thuis tegen DVC vrouwen 1. De Didamse, of zoals ze daar zeggen “Diemse” , vrouwen staan op plek 4 en is op voorhand dus weer een pittig duel te verwachten. De aftrap op het Heidepark is 12.00 uur.