Oud Hollandse Markt in Lemele    

Het jaar schiet alweer aardig op! Dat betekent dat de Oud Hollandse Markten in Lemele er ook weer aan komen! Het bestuur is druk bezig geweest om diverse (oude)  ambachtslieden, kunstenaars en handelaren naar Lemele te krijgen om hun waar aan te prijzen. Ook dit jaar is dat weer aardig gelukt. Veel van vorig jaar, maar ook nieuwe. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een keur van oude auto’s op elke markt staan. Normaal staan ze weggestopt in garages en worden ze gekoesterd. Nu komen ze in het daglicht op de markt in Lemele! Op het gebied van vervoer hebben we ook een glas-in-lood vliegtuig op ware grootte, u leest het goed! Verder hebben we een klompenmaker, de houtsnijclub en de midwinterhoornblazers zijn ook weer van de partij. Het staphorster Stipwerk is ook te bewonderen, net als het knopen van wol en het vlechten van manden. Werkelijk teveel om allemaal op te noemen. Voor de verkoop hebben we ook een divers aanbod: veel lokaal geproduceerd voedsel zoals bier, kaas, stroopwafels en brood. Maar ook zelfgemaakte artikelen zoals poppen, kaarten, edelstenen, vogelhuisjes etc. In deze regio is heel erg veel creatief talent. Dus voor een origineel cadeau(tje) moet u echt naar een van onze markten komen!

Ook aan vermaak is gedacht; elke markt wordt begeleid door 2 muziekgroepen en/of dansgroepen. Zoals bijvoorbeeld De Bargzangers, Stuwzangers, Line Dancers, Koor zonder naam en een folkloristische dansgroep.

Voor de jeugd loop Magic John met zijn magische talenten en ballonnen over de markt. Er is een speurtocht en een kraampje speciaal voor kindervermaak.

De markten zijn dit jaar op woensdag 24 en 31 juli & 7 en 14 augustus. ’s Avonds van 18.30u tot 21.30. Zet de data maar vast in de agenda!

Mocht u een leuk product hebben dat u aan de man wil brengen op deze avonden, kunt u mailen naar penningmeester@pblemele.nl

Geef een reactie