Opening Lemelervelds Kabouterdorp

Wat mogen wij in Lemelerveld toch trots zijn op de inwoners en bedrijven die hun medewerking verlenen aan de vernieuwing van Natuurbad Heidepark.

Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de bouw van de eerste twee kabouterhuisjes bij Natuurbad Heidepark en het resultaat mag er zeker zijn, het is prachtig geworden. Vele uren hebben de vrijwilligers hier voor gegraven, gemetseld en getimmerd.

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking van velen. Voor de huisjes hebben wij stenen gekregen van verschillende inwoners van Lemelerveld. Ook heeft Harm Hagedoorn ons een paar duizend stenen gesponsord waar wij mooi mee vooruit kunnen. Naast de twee huisjes hebben de enthousiaste metselaars ook nog een aantal tuinmuren en een poort gemetseld en zelfs is er een open haard met schoorsteen.

De daken zijn voorzien van gebogen latten met beplating zodat deze in een mooie natuurlijke vorm gemaakt konden worden. Eén huisje is voorzien van een verdieping waar de kinderen straks naar boven kunnen. Doordat Lenferink schilders en afbouw hun hoogwerker beschikbaar stelden konden de paddenstoelendaken afgelopen week voorzien worden van een purlaag met rode coating. Alleen de witte stippen ontbreken nog.

foto’s: Harrie Hagedoorn

Dankzij de spontane medewerking van Martijn en Ronnie van Boeve afbouw zijn de muren van de huisjes inmiddels ook al voorzien van ‘ruw’ stucwerk zodat het er mooi oud uit ziet.
Het materiaal is hiervoor beschikbaar gesteld door Knauf.

foto’s: Ronny Langenkamp & Hans Heerink

Maar er is meer gebeurd in het nieuwe kabouterdorp, zo is afgelopen winter een airtrampoline geplaatst die mede mogelijk gemaakt is door de bijdrage van Rabobank Vaart en Vechtstreek.
Fijn dat wij jullie stemmen hiervoor weer hebben gekregen, daar kunnen wij veel mee!

Ook is de hoge toren voorzien van een grote buisglijbaan waarin je lekker hard naar beneden kunt. Boven de glijbaan staat een hele grote kabouter jullie al op te wachten, deze kabouter is mogelijk gemaakt door T&F reclame. Het is nu een echter kaboutertoren geworden.

Ook willen wij de gemeente Dalfsen bedanken voor de medewerking en verleende subsidies om van het kabouterdorp een echte speeltuin te maken. Dit kabouterdorp is daarom ook zeker een
mooie locatie voor een kinderfeestje. De komende jaren zullen er nog meer veranderingen plaatsvinden, wij hopen dan ook weer een beroep te mogen doen op de gemeente, onze inwoners en
bedrijven. Wij zijn echt supertrots dat dit in Lemelerveld mogelijk is!

De voorverkoop voor de seizoenkaarten is inmiddels ook gestart, tot 1 mei a.s. kun je een seizoenkaart aanschaffen voor bijna de helft van de prijs.

Ga hiervoor naar de website:

www.natuurbadheidepark.nl

of kom zondagmiddag gezellig langs en bestel ze dan. Wil je geen seizoenkaart maar ons wel steunen dan zijn wij natuurlijk ook heel blij met uw donatie. Samen maken wij er wat moois van bij Natuurbad Heidepark.

Aanstaande zondag zullen de huisjes om 14:00 uur geopend worden door Jan Uitslag, wethouder van de gemeente Dalfsen. Wij hopen dat velen van jullie dan komen kijken naar deze nieuwste aanwinst in Lemelerveld. Wij zijn er trots op en dat mag gezien worden.

Roompot Vlieger GIF - Roompot Vlieger Roompotvakanties GIFs

De opening van het seizoen zal 14 april weer in samenwerking met Unicef zijn,

zie hiervoor het artikel elders op deze site.

Ook zal Cycling Lemelerveld aanwezig zijn, de jeugd zal dan laten zien wat zij kunnen op de mountainbike.

Graag tot aanstaande zondag!

Een reactie op “Opening Lemelervelds Kabouterdorp

  • Wat ziet dat er prachtig uit!
    Petje af voor alle initiatiefnemers, bedrijven en overige betrokkenen.
    Lemelerveld op z’n best.

Geef een reactie