Op deze 3 manieren houd je je badkamer schoon

We streven er allemaal naar om onze huizen zo schoon mogelijk te houden, maar sommige ruimtes kunnen moeilijk zijn. De badkamer is waarschijnlijk een van de meest uitdagende ruimtes om schoon te houden en vatbaar is voor veel problemen, zoals schimmel en zeepschuim. Hieronder lees je 3 tips om je badkamer schoon te houden.

Tip 1: maak minstens een keer per week de badkamer schoon

Niemand geniet van het schrobben van de toiletten in de badkamer. Bij het schoonmaken van je badkamer is dit een van de onaangenamere taken. Tenminste eenmaal per week moet je je toilet een grondige schoonmaakbeurt geven om te zorgen dat het goed blijft werken. Als je de hele dag door verschillende mensen van je toilet gebruik laat maken, waaronder leden van je familie en vrienden, kunnen ziektekiemen zich in je huis snel vermenigvuldigen.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om in de routine te komen van het gebruik van een antibacteriële spray om je badkamer schoon te houden. Neem alles goed onder de loep, inclusief toiletten, douchewanden en douchebakken bekijken is essentieel om het schoonmaken consequent aan te pakken. Je moet ernaar streven dit op z’n minst eens in de paar dagen te doen. spray het toilet, inclusief de zitting, het deksel, de spoeling en de zijkanten, met reinigingsspray, en veeg het dan af met een microvezel schoonmaakdoekje.

Nadat je het bleekmiddel 15 minuten hebt laten inwerken, schraap je de binnenkant van de pot met een badkamerborstel en spoel je het toilet door. Eén kopje bleekmiddel moet in de toiletpot gegoten worden. Je toiletborstel is een broedplaats voor allerlei verfoeilijke micro-organismen. Leg je toiletborstel eens per week in een kom warm water met wat bleekmiddel, zodat ook deze schoongemaakt kan worden.

Doe dit één keer per week of laat het doen door de hulp in huis. Hierdoor worden alle schadelijke bacteriën aan je toiletborstel onttrokken, en blijft hij schoon.

Tip 2: houd een routine aan van afvegen van oppervlakken

De oppervlakken die je in badkamers vindt zijn het meest vatbaar voor ziektekiemen. Ze moeten schoon gehouden worden omdat ze vuil kunnen worden met dingen als tandpasta, haren, zeep, watervlekken, en meer. Regelmatig de oppervlakken in je badkamer afvegen is een van de meest effectieve methoden om ze ongerept schoon en fris te houden.

Spuit een antibacteriële badkamerreiniger op het oppervlak, en veeg het dan af met een microvezel schoonmaakdoekje. Stof kan vermeden worden, en de badkamer kan op orde gehouden worden als deze taak om de twee tot drie dagen wordt uitgevoerd.

Tip 3: breng reinigingsmiddel aan op de vuilste delen, en wacht dan tot het effect heeft

De gedeelten van de badkamer die niet schoon zijn, kunnen extra tijd nodig hebben om ze schoon te maken. Kies een of meer van je favoriete badkamerreinigers uit, breng ze aan op plekken als de douche, het toilet en de wastafel, en laat ze zitten tot je klaar bent met het schoonmaken van de badkamer. Zo krijgen de schoonmaakmiddelen de tijd die ze nodig hebben om echt in de viezigheid en het vuil te trekken, zodat ze het kunnen afbreken. Zorg ervoor dat de aanwijzingen op de schoonmaakmiddelen tot op de letter gevolgd worden.

 

  • Voor het schoonmaken van douche, bad en gootsteen kun je het beste een reiniger gebruiken die tegelijk zeepschuim en schimmel kan verwijderen.
  • Gebruik een reiniger speciaal voor toiletten als je wilt garanderen dat je toilet zo geurvrij en vlekkeloos is als het maar zijn kan.
  • Hoe langer je het schoonmaakmiddel laat rusten, hoe beter de resultaten zullen zijn; niettemin moet je minstens vijf minuten wachten voor je het gebruikt.
  • Bij het schoonmaken van je douche moet je erop letten dat je niet vergeet de deur of de bekleding schoon te maken.
  • Omdat badkamerreinigers meestal krachtige chemicaliën bevatten, is het van essentieel belang dat de ruimte goed geventileerd wordt om nadelige effecten van de dampen te voorkomen.

Het lijkt misschien veel werk om je badkamer schoon te houden, maar hopelijk maken deze tips het een beetje gemakkelijker om de hygiëne in de badkamer te behouden. Als je deze eenvoudige stappen regelmatig volgt, kun je de opeenhoping van vuil en bacteriën helpen voorkomen en je badkamer er fris uit laten zien en ruiken.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *