Ook Lemelerveldse boeren lieten zich weer horen tijdens prostestactie in Zwolle

Woensdag 7 juli stond voor de boeren in het teken van protestacties. En ook vanuit Lemelerveld zijn er vele boeren vertrokken naar Zwolle om daar hun stem te laten horen.

Want het stikstofprobleem is nog niet opgelost. En als het aan de politiek ligt, wordt de rekening grotendeels bij de boeren neergelegd. En dat is iets wat de boeren niet eerlijk vinden. Zij vechten voor een eerlijke verdeling van de stikstofrechten.  De uitstoot van stikstof moet drastisch omlaag en de boeren vrezen dat zij als enige daarvoor moeten opdraaien. Daarom eisten ze onder andere inzage in de gegevens van het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. Die beschikt volgens de boeren niet over de vereiste vergunning. Hiervoor deden ze aangifte bij de politie in Zwolle.

De protesterende boeren in Zwolle gingen ook in gesprek met gedeputeerde Gert Ham ten Bolscher. “Een Overijssel zonder boeren kan ik mij niet voorstellen”, zei hij tijdens de bijeenkomst. Hij kondigde aan dat de provincie gaat kijken naar de lijst van bedrijven die de boeren hebben opgesteld, waarvan zij vinden dat de bedrijven ook gecontroleerd moeten worden op hun uitstoot van stikstof. Want volgens de boeren gebeurt dit niet.

De boeren hebben na vandaag hoop dat de provincie Overijssel hen steunt. “Ik heb de hoop dat ze er wat mee gaan doen, maar of het wat oplost vraag ik mij af. Grote bedrijven hebben meer macht”, stelt een van hen. “Ik ben blij dat ze bij de provincie zeggen dat ze de boeren niet uit Overijssel willen hebben”, zegt Laura Schrijver. Met die gedachte trokken de boeren halverwege de middag weer huiswaarts.

Foto’s: eigen foto’s

Hieronder een link naar een compilatie van de dag gemaakt door Jasper Nijland Photography

https://youtu.be/UPRj0p85Nqg

 

 

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten