Ook in Dalfsen wappert voortaan de Regenboogvlag!

Maandagavond heeft op initiatief van de PvdA fractie de Dalfser gemeenteraad unaniem besloten dat Dalfsen zich aansluit bij de zogenaamde regenbooggemeenten. Deze gemeenten voeren een inclusiviteitsbeleid waarbij aandacht is voor de positie van LHBTI’ers in de gemeenschap. De partij kreeg hierbij aanvankelijk alleen de steun van VVD en D66 maar na een kort debat verkreeg de motie de steun van de gehele gemeenteraad.

De gemeente Dalfsen gaat hier vorm aan geven door jaarlijks op coming-outdag (11 oktober) de regenboogvlag te hijsen voor het gemeentehuis. Dit als symbool dat in Dalfsen iedereen meetelt en meedoet en de gemeente er voor iedereen is. Ook zal het college relevante partijen zoals COC Zwolle betrekken bij haar inclusiviteitsbeleid.

“Een belangrijke stap voor Dalfsen waar het net als overal in Nederland af en toe nodig is om als overheid bepaalde groepen een steuntje in de rug te geven en te laten zien dat je er voor iedereen bent”, aldus een opgetogen Leander Broere van de PvdA fractie en initiatiefnemer van de motie.

Geef een reactie