Oogstdankdienst op locatie

Op  zondag 21 oktober was er een  bijzondere kerkdienst in het teken van het platteland en de kerk.   Dit jaar waren we te gast op het bedrijf van de familie Langenkamp Vennenbergweg 10 te Dalfsen.

De boerderij-viering  had als thema “met hart, hoofd en handen”. De landbouw moet zich voortdurend aanpassen aan de wat de markt en maatschappij vraagt. Om op verantwoorde wijze gezond en goedkoop voedsel te produceren. dat vraagt inzet van hart, hoofd en handen.

De werkgroep Kerk in Platteland van de H. Hart Kerk organiseerde deze viering voor de vijfde keer en nu voor het eerst samen met de Willibrordus Kerk  uit Vilsteren.

De dienst begon om 10.00 uur met koffie. De dienst werd geleid door pastoraal werkster Marga Kleinovermeen en muzikaal ondersteund door het koor Voices uit Lemelerveld. De opkomst was zo hoog dat niet iedereen boven kon zitten en er ook zitplaatsen op de voergang werden gecreëerd en kinderen op kussens op de grond. Gelukkig was er een goede geluidsinstallatie aanwezig zodat iedereen alles goed kon volgen.

Na de dienst was er onder het genot van koffie en krentenbrood,  gelegenheid om de boerderij van de familie Langenkamp te bezichtigen en er was dan ook veel belangstelling voor de verhalen en uitleg van Marco en Karin. Mooi dat de waardering voor de landbouw op deze wijze gedeeld is.

tekst: Klazien Broeks   foto’s: Hans Heerink

Een reactie op “Oogstdankdienst op locatie

Geef een reactie