Meer gegevens

Deelnemer-info

Naam
Welzijn Lemelerveld ( voorheen SWOL )
Adres
Kroonplein 66
Postcode
8151 AZ
Plaats
Lemelerveld
Telefoon
0572-372882
Contact
Mevr. I. Hegeman
Profiel

Doelstelling en werkgebied

SWOL heeft een goede basis gelegd om het welzijnswerk in Lemelerveld en omstreken breder uit te rollen.

Wat houdt dit nu precies in? In opdracht van de gemeente gaan we het welzijnswerk inzetten voor alle inwoners van Lemelerveld. Het jongerenwerk wordt al een tijdje uitgevoerd door SMON Welzijn, dit blijft zo en met SMON hebben we een nauwe samenwerking.

Onze missie blijft hetzelfde alleen de leeftijdsgrens laten we los.

De gemeente trekt zich steeds meer terug op uitvoerend niveau en legt dat neer bij Welzijn. Daarnaast hebben we vandaag de dag te maken met welzijn nieuwe stijl. Er heeft een omslag van werken en denken plaatsgevonden. Van het organiseren van activiteiten naar het ondersteunen en faciliteren van initiatieven. Niet zorgen voor maar zorgen dat. Bewoners activeren en hen daarbij ondersteunen is onze nieuwe taak. Dat alles vraagt een andere werkwijze.

We hebben er taken en opdrachten bijgekregen; zoals onze deelname aan het Sociale Kern Team. Ook gaan we ons, samen met andere partijen, nog meer richten op meedoen in de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning of welzijn op recept.

In de toekomst zullen we te maken krijgen met nieuwe doelgroepen, die vanuit de transities op het gebied van de AWBZ en WMO op de gemeente zijn afgekomen en voor een deel bij ons worden neergelegd. De nadruk komt meer te liggen op preventie: voorkomen is beter dan genezen. En de toekomst vraagt om meer en een zwaardere inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. Die moeten daarbij wel ondersteund en af en toe ontzorgd worden. Daar ligt de komende jaren een belangrijke taak voor ons, niet alleen als organisatie, maar als hele maatschappij.

Welzijn doet dat niet alleen. We werken veel samen met organisaties op het gebied van welzijn en zorg. Omdat alle organisaties hetzelfde doel voor ogen hebben: het welzijn van de inwoners van Lemelerveld verbeteren waar en wanneer dat kan. Daardoor kunnen wij partijen met elkaar in contact brengen en weten we wie we bij welke organisatie aan kunnen spreken.

Welzijn staat voor innovatie en efficiëntie, we weten wat er speelt en we weten de weg naar en binnen de organisaties en partijen die daar actief zijn.

Welzijn kent het recept voor het cement van de samenleving. En daarmee kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Categorie
Vrije tijd en Verenigingen, Wonen en Welzijn