Ome Roef zit in de weg!

Toneelvereniging Kunst en Vriendschap in Dalmsholte heeft afgelopen zaterdag haar eerste van drie voorstellingen van het stuk “Ome Roef zit in de weg” opgevoerd voor een volle zaal met super enthousiast publiek. De vele lachsalvo’s gaven de spelers vleugels.

Ome Roef (Evert Eggen) is een norse vrijgezelle boer, maar nu hij behoorlijk ziek is hebben de buurvrouwen ( Anja Huisjes en Harmke Grooters) zich over hem ontfermd. Dat hij een behoorlijke erfenis zal achterlaten speelt natuurlijk een hele grote rol in de hulp die ze hem bieden.

Ze hebben de dollars al in de ogen en hebben grootse plannen wat ze met de erfenis gaan doen . Ome Roef heeft namelijk geen familie dus appeltje-eitje zou je denken. Maar het gaat helemaal de verkeerde kant op voor de buurvrouwen als er onverwacht een neef (René Vetker)van ome Roef opduikt. Hij zal de erfenis opstrijken als hij getrouwd is.

Tot schrik van de buurvrouwen blijkt de neef een aanstaande bruid te hebben (Monique van Lenthe), en dreigen ze dus achter het net te vissen. Het wordt nog erger als ook de schoonmoeder (Lukresa Gerrits) van de neef langs komt. En wat doet die makelaar (Mieke Wunnink) toch steeds bij Ome Roef?

Indien u wilt weten hoe dit allemaal afloopt kom dan op vrijdag 22 maart of zaterdag 23 maart aanstaande om 20.00 uur bij de Vechtdalkok in Dalmsholte. Er zijn nog kaartjes. Deze kunt u reserveren via telefoonnummer: 0572-372552 ( tussen 18.00 – 19.00 uur) of via het e-mail adres: toneeldalmsholte@gmail.com.

Kaartjes die om 19.45 uur niet zijn afgehaald aan de kassa worden in de vrije verkoop gedaan.

foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie