Noortje en Noa winnen voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen-Nieuwleusen!

 

 

Noortje van Westreenen uit groep 8 van basisschool De Spiegel in Dalfsen en Noa Hofsink uit groep 8 van basisschool De Uitleg in Dalfsen hebben vanmiddag de voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen gewonnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de bibliotheek en vond in twee rondes plaats in De Trefkoele+.  Vijftien basisscholen deden mee. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 11 maart 2020 de gemeente Dalfsen-Nieuwleusen vertegenwoordigen in de halve finale in Ommen.  En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

 

De 15 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Nicolet Korenblik  naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug voor het beraad. Muziekschool MEC heeft in deze pauze met het publiek een muziekstuk gespeeld op boomwhackers. Ook was er een opdracht voor de leerlingen van de scholen om zoveel mogelijk hoofdpersonen uit boeken te noteren.

De juryleden waren Ingrid Kappert, Irene van der Vegte en Saskia Kroeze. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Ingrid Kappert gesproken.

 

Noa las een fragment voor uit het boek ‘Kinderen met een ster’ van Martine Letterie. De jury vond dat ze rustig en duidelijk voorlas en dat ze een mooi fragment had uitgekozen. Noortje had ‘Lizzy’ van Suzanne Buis gekozen. De jury was van mening dat ze de zaal meenam in het grappige verhaal, dat ze mooi voorlas.

Geef een reactie