Nijhof/Broekland DS1 – Auto van Ewijk/LHC DS1 22-21

Op zaterdag 9 maart stond de uitwedstrijd tegen de dames van Broekland op het programma. Op papier een lastige uitwedstrijd, aangezien Broekland maar één punt minder had dan de meiden van LHC. In deze competitie ligt alles dicht bij elkaar, daarom zijn bijna alle wedstrijden spannend. Om in de titelrace te blijven, moest er vandaag gewonnen worden. In verband met het aantal geblesseerde speelsters werd het team versterkt met enkele spelers van Dames 2.

De wedstrijd begon goed. Er werden mooie kansen gecreëerd en er werd goed afgerond. Dit was helaas maar van korte duur. Broekland kwam snel op voorsprong en de dames van LHC bleven achter de feiten aanlopen. Dit resulteerde in een ruststand van 13-12. In de rust werd besproken dat er een schepje bovenop moest. Waar Broekland in de tweede helft verder ging met het afronden van de kansen, ging dit bij de dames van LHC niet goed genoeg en werden de kansen niet goed genoeg afgerond. Aan het eind van de wedstrijd werd het nog even spannend, maar dit mocht niet baten. De eindstand werd dan ook bepaald op 22-21 in het voordeel van Broekland.

Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen de koploper Haarle op het programma. LHC hoopt veel supporters te mogen ontvangen om de ploeg aan te moedigen. Tot dan!

Geef een reactie