Nieuwjaarsreceptie gemeente Dalfsen met huldiging sportkampioenen Louise van den Berg en Gert Linthorst

Met de klanken van midwinterhoorns werden inwoners van de gemeente Dalfsen vorige week woensdagavond sfeervol verwelkomd tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Loco-burgemeester Ruud van Leeuwen blikte in zijn openingswoord kort terug op het jaar 2018. Hij stond stil bij het vertrek van burgemeester Han Noten en de zoektocht naar zijn opvolger met als resultaat een nieuwe primeur voor Dalfsen: 14 januari a.s. wordt Erica van Lente als nieuwe burgemeester van Dalfsen geïnstalleerd.

Verder memoreerde Van Leeuwen de spannende gemeenteraadsverkiezingen, de opening van het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen en de korting op de rijksbijdragen.

Hierna was het moment waarin alle sportkampioenen, die in grote getale naar het gemeentehuis waren gekomen in het zonnetje te zetten.

Door middel van korte videofilmpjes van Vechtdal Leeft werd de kijker meegenomen in de verschillende sportieve topprestaties van het afgelopen jaar. Naast sporters uit de overige kernen onder hen ook twee Lemelervelders, Louise van den Berg en Gert Linthorst.

Louise is lid van de Paardensportvereniging en heeft in 2018 meerdere kampioenstitels in de paardensport op haar naam weten te zetten. Hierdoor mocht ze deelnemen aan het NK dressuur met haar pony Make Me Proud en het NK springen met SnowFoxy. Tijdens de NK-hippiade nam ze deel aan het Overijssels Z-dressuurviertal. Louise zei na afloop van de huldiging: ‘zoveel geluk in een jaar….dat maak je nooit meer mee’.

Gert Linthorst is na tien jaar succesvol terug in de motorsport. Na dertien races waaronder TT Circuit Assen, Oschersleben, Dijon is hij in Zolder Nederlands Kampioen Pro Cup 600 geworden. Na afloop van de huldiging bedankt Gert alle sponsoren, supporters en iedereen die hem heeft geholpen en gesteund. ‘Motorsport is helaas een erg dure sport. Hoe 2019 zal verlopen is nog niet bekend en hangt o.a. af of er nog nieuwe sponsoren bijkomen’, aldus een enthousiaste kampioen.

De redactie feliciteert de kampioenen van harte met de prestaties en wenst hen nog veel succes en sportplezier in 2019!

videobeelden: Gezinus Stegeman en Evert Jan Pasman van VechtdalLeeft TV
foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie