Nieuwe directeur bij Tielbeke Transport

Adwin Verhoeks wordt directielid bij Tielbeke Transport

Begin januari 2021 treedt Adwin Verhoeks aan als nieuwe algemeen directeur bij Tielbeke Transport. Samen met zijn mede-directieleden Ernst Jan Dorgelo en Robert Tielbeke gaat hij aan de slag om de positie van het bedrijf verder te verstevigen en uit te bouwen.

Adwin is geen vreemde in het logistieke wereldje. Hij werkte vele jaren bij de H&S Groep. Daar was hij sinds 2019 commercieel directeur transport. In de afgelopen maanden heeft hij Tielbeke Transport al een beetje leren kennen. Hij ziet het als een verantwoordelijke organisatie waar de continuïteit centraal staat, zowel wat betreft de organisatie als voor de medewerkers.

Participatiemaatschappij Wadinko NV nam in 2018 een belang van dertig procent in Tielbeke Transport. Daarmee werd de zelfstandigheid en de werkgelegenheid voor de regio gewaarborgd. Even iets vertellen over Wadinko: het kapitaal dat Wadinko belegt is afkomstig uit de dividenden die WMO Beheer NV ontving uit Wavin BV. WMO is de Waterleiding Maatschappij Overijssel en van hieruit werd de Wavin opgericht. Die is momenteel Europees marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen, met een jaaromzet van € 1,4 miljard (2014).

Wadinko werd opgericht in 1992 en ging van start in 1994. De participatiemaatschappij is dus eigenlijk voortgekomen uit de gelden van de rente en het dividend van de Wavin. Met dit vermogen wordt de bestaande en nieuwe bedrijvigheid in het verzorgingsgebied van de WMO gestimuleerd. Ondernemingen worden in staat gesteld versneld te groeien door middel van ondernemersleningen. Ook Tielbeke Transport geniet van dit initiatief.

Met het minderheidsbelang van Wadinko in Tielbeke Transport verzekerde dit laatste bedrijf zich ook van een gewaardeerde gesprekspartner met een uitgebreid netwerk. Drie jaar geleden is er gestart met een bedrijfsopvolgingstraject. Met de komst van Adwin Verhoeks wordt daarin een nieuwe stap gezet.

Tielbeke Transport streeft ernaar zelfstandig te blijven. Daarom wil het bedrijf nog meer en beter anticiperen op de ontwikkelingen in de sector. Het heeft nationale en internationale werkverbanden, waardoor ze de hele Benelux kan bestrijken. Zo is het bedrijf onder meer de logistieke partner voor, onder andere, Albert Heijn, Kruidvat, Scania en Akzo.

Binnen de sector staat men voor grote veranderingen. Er wordt al volop geëxperimenteerd met autonoom rijdende vrachtwagens, slimme technieken en samenwerkingen, alternatieve brandstoffen, lange zware voertuigen (LZV’s) en een efficiënte planning. De ontwikkelingen staan nog lang niet stil. En hierin wil Tielbeke Transport een duurzame koploper zijn. Zij pakt de uitdaging op om in deze branche haar positie volledig waar te maken.

© Bert Rodenburg
foto’s: LinkedIn / website Tielbeke/bewerking Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten