Nieuwe DE-koffieactie Lions voor Voedselbank Raalte eo

600 waardepunten goed voor een pak koffie

Voor de zesde keer zamelt Lionsclub Raalte Douwe Egberts koffiepunten in voor de Voedselbank Raalte e.o. Bij diverse winkels en supermarkten in de gemeente Raalte en in Lemelerveld staan verzamelboxen waar koffiedrinkers tot en met 24 december hun DE-waardepunten kunnen deponeren. De koffiebrander verzilvert de ingezamelde punten in pakken koffie, die de Lions vervolgens aan de Voedselbank doneert.

Roel Kamping coördineert de actie vanuit de Lionsclub Raalte. “Net als andere Lionsclubs in Nederland organiseren we weer met veel plezier deze actie voor de Voedselbank. We verzamelen alle DE-waardepunten en verzilveren deze bij Douwe Egberts. Koffie lijkt een luxeproduct, en is als je onder de armoedegrens leeft duur. Dus als je bij het voedselpakket af en toe koffie aantreft, dan is een welkome aanvulling.”

Gemiddeld levert ongeveer elke 600 punten een pak koffie op voor de Voedselbank. Vorig jaar hebben we in Raalte en omgeving 2.1 miljoen DE-punten opgehaald, goed voor bijna 3150 pakken koffie voor de Voedselbank Raalte e.o. die klanten heeft van Olst tot Lemelerveld. Juist in deze tijd van het jaar is dat een mooi gebaar”, stelt Kamping.

Inleverpunten

De herkenbare verzamelboxen zijn dezer dagen op diverse locaties in Raalte en omgeving geplaatst. Iedereen kan daarin tot en met dinsdag 22 december zijn of haar Douwe Egbertspunten (liefst gebundeld en geteld) werpen.

Daarna gaan de Lionsleden alle punten tellen en om deze vervolgens in te leveren bij Douwe Egberts. “We hopen dat iedereen weer meedoet, zodat de Voedselbank Raalte veel pakken koffie kan uitdelen. Dat geeft de Douwe Egbertspunten nog meer waarde”, aldus Kamping.

De deelnemende winkels waar de DE-punten kunnen worden ingeleverd, zijn:

Raalte-dorp: Jumbo-centrum, Jumbo-Noord, Albert Heijn en Dirk; Heino: Albert Heijn en Boni; Heeten: Plus Severijn; Luttenberg Coop Alfring; Mariënheem en Broekland: Parabool; Lemelerveld: Coop Neppelenbroek.

Foto:

Voor coördinator Roel Kamping van Lionsclub Raalte zijn de DE-waardepunten niet veilig.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten