Nieuwbouw woningen Weerdhuisweg vordert supersnel

Op dinsdag 16 juli is de bouw van zes sociale huurwoningen van de Woonstichting VechtHorst aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld officieel begonnen. Nadat eerder de fundering was gestort en de beganegrondvloeren waren gelegd ging het afgelopen week pas echt snel.

Elke dag wordt er een complete woning neergezet. Het gaat om systeembouw van hoge kwaliteit met een zeer korte bouwtijd. Alleen de muren worden nog op locatie gemetseld. In het metselwerk van de zijgevels worden details verwerkt die doet denken aan de woningen die er stonden. het gaat om schoorstenen en luiken aan weerszijden van de ramen. Later worden de gevels aan de bovenzijde heel fraai met zink afgewerkt.

Het zijn de eerste gasloze sociale huurwoningen van VechtHorst in Lemelerveld. De zes nieuwe woningen krijgen dus geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Voor de verwarming van de woning is er een lucht-waterwarmtepomp met een boiler. Daarnaast krijgen de woningen een warmte-terugwininstallatie voor ventilatie. Ook krijgen alle woningen minimaal 24 zonnepanelen en extra goede isolatie.

Voor meer informatie klik hier. 
foto’s: Hans Heerink en medewerkers Van Wijnen

Geef een reactie