Nacht van de dracht!

Onze eigen schrijvende redacteur Harry Bartelds doet vanavond mee met een klompenrace. Een hardloop wedstrijd op klompen. De start is vanavond om 00.00 uur bij Café Korterink te Rouveen. Harry doet mee omdat hij vorig jaar de prijs heeft gewonnen: “mooiste opgedirkte klomp”. Een prijs die hij dit jaar graag weer wil winnen. Daarnaast doet hij mee omdat zijn vrienden van de warmlopers de klompenrace hebben uitgeroepen tot hun clubkampioenschap.

Comité Zonuendan is een reactie op de afbrokkeling van de boerenstand in Rouveen. Doelstelling van de organisatie is om de boerencultuur in ere te houden, de saamhorigheid tussen de verschillende gelederen in de boerengemeenschap te bevorderen en de gemoedelijkheid in het dorp kost wat kost te bewaren. Daartoe worden activiteiten georganiseerd die enerzijds amusement bieden en anderzijds aandacht vragen voor het in stand houden van de eeuwenoude boerencultuur en het bijbehorende boerenerfgoed. Het volgende evenement is de ‘Klompenrace 2018′ welke in de nacht van 28 op 29 december gehouden zal worden.

De klomp waar Harry vorig jaar mee in de prijzen is gevallen is gemaakt door de klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Het dorp waar Harry nu ruim 4 jaar met steeds meer plezier woont. Speciaal voor deze editie van de klompen race heeft Harry samen met Martin Dijkman – die tevens ook de hoofdsponsor is van de klomp – de klomp doorontwikkeld samen met de subsponsor De Schoenmaker. Niet te verwarren met Café de Schoenmaker het stamcafé van Harry in Luttenberg. Nee, het gaat om de schoenmaker in Raalte die gewoon De Schoenmaker heet.
Onze redactie sprak met Harry en vroeg hem wat de door ontwikkeling van de klomp nu inhoudt.

Daar had onze schrijvende redacteur het volgende over te vertellen:

“ De klomp is inderdaad goed doorontwikkeld. Kan er nog niet te veel over vertellen. Wil namelijk hoge ogen gooien in de categorie 50 + Dat het vanavond een p.r. wordt dat kan bijna niet anders. Het gaat zo hard tijdens de training. Op het schoolplein in Luttenberg is een parcours uitgezet van 100 meter. Gisteravond heb ik daar in het donker mijn laatste training afgewerkt. Dat ging zo knetterhard. “

In het donker Harry? Waarom in het donker? : “ Ja, zoals ik al zei we hebben de klomp door ontwikkeld. We willen niet dat anderen de zelfde doorontwikkeling van de klomp nu op het laatste moment na gaan maken. Ik wil namelijk ook een gooi doen naar het clubkampioenschap van de warmlopers, categorie 50 +”

We vroegen Harry of we de klomp even mochten zien. Dat kon echt niet vertelde Harry. “ De laatste aanpassingen aan de klomp worden vanavond een half uur voor de start nog doorgevoerd. Een onderdeel voor de klomp is door de drukte bij post.nl te laat geleverd. Dit zal vanavond nog met een koerier ingevlogen worden” , verteld Harry. Wel mochten we de klompen van vorig jaar bekijken en fotograferen.

Het lijkt er dan ook op dat Harry een serieuze poging wil doen het clubkampioenschap van de warmlopers in de categorie 50 + naar zich toe te trekken. Wat hij nog wel wil zeggen is het volgende: “We hebben bij de door ontwikkeling gekeken naar schaatsers zoals Eerben Wennemars en Mark Tuitert. Ook de tweeling broers Mulder. We hebben vooral gekeken naar de manier waar op ze in hun schaats schoen stappen”

Meer wil Harry er niet over vertellen in verband met zijn kansen vanavond. Wij als redactie vermoeden dat Harry met blote voeten in de klomp zal stappen. Zo min mogelijk gewicht mee te hoeven sleuren en een uitstekende pas vorm te creëren. Van schaatsers is bekend dat ze ook met blote voeten in de schaats schoen stappen We zullen het zien.

Op de vraag hoeveel warmlopers er vanavond mee doen aan het clubkampioenschap zegt Harry: “ uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er waarschijnlijk twee warmlopers uit Rouveen in ieder geval mee doen aan de open club kampioenschap van de warmlopers. Voorwaarde mee te kunnen doen aan het open clubkampioenschap van de warmlopers is dat je ooit een keer mee hebt gelopen met de warmlopers of van plan bent dat volgend jaar een keer te gaan doen.”

Laatste vraag die we Harry voorleggen, Harry hoe zie jij jouw kansen op het open clubkamioenschap? : “ de lopers die niet mee doen daar kun je ook niet van verliezen, ik schat mijn kansen dan ook zeer hoog in hahahahaha. Veel warmlopers zijn opgegroeid in de stad en zien nu voor het eerst mensen hardlopen op klompen hahahaha.”

Harry laat nog weten dat hij nog een kledingsponsor zoekt. Het is namelijk de nacht van de dracht. Ben jij of ken jij iemand die als kleding sponsor op wil treden stuur dan een app bericht naar Harry op 0624779207. Aanmoedigingen voor vanavond zijn ook welkom via de app.

Nagekomen bericht: Tijdens een extra ingelaste training heeft Harry een persoonlijk record gelopen op de 100 meter baan in Luttenberg. 25, 4 seconden. Na correctie van de rug wind ongeveer 25, seconden.

Geef een reactie