Muurschildering in brugkerk

Meer kleur in de kerk

In de Brugkerk, die al weer 15 jaar in Lemelerveld staat, wordt momenteel hard gewerkt aan een muurschildering. De kerk was volgens de Stuurgroep Jeugd wel aan wat meer kleur toe, aldus Brianne van ’t Veer (jeugdwerker van de Brugkerk). Gezamenlijk kwamen ze op het idee om op de drie zuilen wijnranken te laten schilderen met op de trossen bordjes waarop alle jeugdactiviteiten staan.

In het verleden groeiden er druiven voor de ingang van de kerk onder de pergola. En die zijn straks dus binnen opnieuw te zien. Op de twee zijpanelen staat een druivenstam waarvan de takken bovenlangs groeien naar het midden en elkaar daar omstrengelen. Dit zorgt voor verbinding en dat kan ook symbolisch opgevat worden, aldus Brianne.

Specialist schilderen

Chantal Hendriks en Noor Wobbes, beiden afgestuurd aan het Cibap in Zwolle, zijn gespecialiseerd in restauratie/decoratie/schilderen. Een echte ambachtelijke opleiding. Chantal heeft al eerder decoraties in Lemelerveld verzorgd o.a. bij de H. Hartschool en bij de Scouting. Zij heeft een eigen bedrijf , terwijl Noor (net afgestudeerd) bezig is er een op te zetten. Ze hebben in de Brugkerk eerst met potlood de decoraties aangebracht. Nu zijn ze alles aan het schilderen. Over twee weken hopen ze klaar te hebben.

Het is de bedoeling dat iedereen die de kerk straks binnenkomt meer kleur ziet en meteen kan zien hoeveel jeugdactiviteiten er zijn. Het ziet er nu al mooi uit. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Natuurlijk zullen we dat ook in De Lemelervelder en op Sukerbiet.nl laten zien.

tekst: Annet Schoorlemmer  foto’s : Hans Heerink

Geef een reactie