Mountainbikers opgelet!

Op 21 oktober organiseert Cycling Lemelerveld de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht.

In één van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland zijn afwisselende routes van 25, 40 en 50 kilometer uitgezet. De routes bestaan grotendeels uit slingerende singletracks met verrassend veel hoogtemeters en gaan over o.a. de Hellendoornse- en de Eelerberg en door de rivierduinen langs de Regge.

Veeleisende bikers komen aan hun trekken op kuitenbijters van beklimmingen, snelle stuurstukken en mooie afdalingen. Een deel van de tocht leidt door gebieden die normaliter niet toegankelijk zijn. Grijp daarom je kans om enkele unieke singletracks te ontdekken.

Op bepaalde punten krijg je de keuze uit moeilijke of makkelijke paden, ook wel de ‘’danger-roads” en “chicken-roads” genoemd.

Tijdens de tocht wordt er voor de inwendige mens gezorgd, voor de 40- en 50 kilometerroute is er een extra stop. Bij pech onderweg zal de pechhulp je weer snel op de rit krijgen, terwijl ook de EHBO paraat zal staan om je in het zadel te houden. Er wordt gestart tussen 09:00 en 10:30 uur vanaf Minicamping De Huttert, Nieuwe Twentseweg 3, 8105 SE Luttenberg. Er wordt inschrijfgeld gevraagd. Alle informatie over de tocht is terug te vinden op www.fietssport.nl. Deze tocht wil je niet missen!

Geef een reactie