Morgen de vlag ondersteboven uit; steun aan de boeren

Morgen 1 oktober is er een grote boerenprotestactie op het Malieveld in den Haag. Regionaal is daar al veel aandacht voor. Vlaggen met de vlag onderste boven sluit goed aan bij het gevoel onder de agrariërs en ondersteunt hen.

De kleuren

Het rood staat voor het volk, wit voor de kerk en het blauw voor de adel of de elite. Het maakt de betekenis van het omdraaien van de vlag wel betekenisvoller. Door de blauwe tint boven te hangen symboliseert men dat de elite boven de bevolking staan, die de kloof tussen agrarische sector  en het rijk nog beter aanduidt.

Zo kun je mentale steun geven aan de sector! Dus bij deze een oproep; Steun onze boeren en hang morgen de vlag ondersteboven uit! Op deze manier geef je uiting aan een steunbetuiging voor de protest actie van de boeren.

Ook kun je hieronder en op www.vechtdalfm.nl  een filmpje terugkijken van boer Johan Warmelink uit Dalmsholte, die vorige week aanwezig was op de boerenmarkt in Vilsteren. Hier vroeg hij ook al aandacht voor de verkeerde beeldvorming die de laatste tijd is ontstaan over de boeren.

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

8 reacties op “Morgen de vlag ondersteboven uit; steun aan de boeren”

 1. Ik steun de boeren. Is te gek dat zij schuld krijgen van alles wat wij eten en drinken. Laat Den Haag eens nadenken. Hoop dat de bouw hetzelfde gaat doen en dat een rechter niet kan beslissen over dit soort dingen als uitstoot van stikstof, de wetenschappers zijn het al oneens!

 2. Ik vind dat dit niet kan. Onder onze nationale vlag heb ik gesneuvelde collega’s een vliegtuig ingedragen. Dat u met tractors de weg opgaat , tot hier aan toe. Maar van de nationale vlag dient u af te blijven.

  1. Peter de Jong

   Het is een internationaal erkend noodsignaal. Mocht een omgekeerde vlag niet als zodanig kunnen worden herkend dan kan er een knoop in worden gelegd.

  2. Als oud militair, dit niks heeft te maken met gesneuvelde collega’s. Dit is een oud symbool van een volk dat wordt uit geknepen en belazert door corrupte politici. En een corrupt koningshuis.

 3. Het is gewoon een grote leugen over die stikstof. Andere onderzoeken tonen aan dat de uitstoot van stikstof minimaal is. De elite is gewoon bezig met een geheime agenda en wil totale grip op de voedselvoorziening. Wie dat niet ziet heeft een bord voor zijn kop.

 4. Ik zag op enkele plaatsen inderdaad de vlag ondersteboven uit protest. Alhoewel ik de woede achter dit protest begrijp, ervaar ik dit als een grove belediging van de Nederlandse vlag en het Nederlandse volk. Voor mij is het niet veel minder erg dan het verbranden van een vlag. Ik begrijp de nood en het gevoel van boeren, maar wil wel waarschuwen dat zulke acties averechts kunnen werken. U wilt begrip, maar met dit disrespect kunt u dat van mij verliezen. Niet doen!

 5. U snapt er helemaal niks van. En dat vergelijken met een vlag verbranding, hoe haal U dat in Uw hoofd. Te veel naar het midden oosten gekeken zeker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *