Monumenten en monumentale mensen in Rondom Dalfsen

Nu de dagen korten ziet de nieuwe uitgave van Rondom Dalfsen, het blad van de Historische Kring, het licht. Op 12 september komt namelijk nummer 105 uit!
In dit nummer de eerste aflevering over gemeentelijke monumenten waarin aandacht wordt geschonken aan het erf Klein Rekkelaar. Er zijn mooie foto’s van de boerderij en haar vroegere bewoners.
Ook is er plaats voor de laatste aflevering van het artikel “Bruggenhoofd Kluinhaar” over de bevrijding van Dalfsen en Hoonhorst met o.a. interessante afbeeldingen van Canadees legermateriaal.
Verder een beknopte levensgeschiedenis van Ds. Otto Cazemier, die een hechte band ontwikkelde met Dalfsen en in meerdere opzichten veel voor ons dorp heeft betekend. Een schitterende kinderfoto van de dominee siert de voorpagina.
Ook een interessant artikel over Zuster Gondulpha, de eerste wijkverpleegster van het Wit-Gele Kruis, met prachtige portretten van deze zuster.
In het eerste artikel over “meestershuizen” richten wij ons op de woning van het hoofd der school in de buurtschap Doktersbrug. Hier o.a. illustraties uit de negentiende eeuw.

Leden krijgen het blad in de bus, losse nummers zijn verkrijgbaar bij The Read Shop en Primera Jansen in Dalfsen, bij Wennemars in Oudleusen en bij Blitsspul in Lemelerveld.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten