#MoedervanRim, donateurs gezocht!

Bijna zes jaar geleden is de familie Moubayed uit Syrië gevlucht en in Lemelerveld komen wonen. Vader Hanna & moeder Rim en de kinderen Christel en Celina laten alles achter. De jongste Elio (3 jaar) is hier geboren. De familie is van meet af aan actief en betrokken bij Lemelerveld. Hanna heeft zijn vader onderweg naar de vrijheid verloren en zijn moeder mee kunnen nemen. De ouders van Rim wonen nog steeds daar. Vorig jaar heeft de moeder van Rim te horen gekregen dat ze longkanker heeft die ongeneeslijk is. Volgens een specialist in Syrië en die van de Isala klinieken is de enige behandeling die levensverlengend kan werken, een kuur van medicijnen. Deze kuur kost ongeveer € 600,= per maand. In Syrië wordt niets vergoed en voor de ouders zijn deze dure medicijnen onbetaalbaar en dus onbereikbaar. Een diepe wens van Rim is om haar moeder nog één keer in haar armen te mogen sluiten. Op dit moment is dat niet haalbaar, Rim mag niet naar Syrië, haar ouders kunnen het land niet uit. Dit dringende verzoek is op papier gezet door Arnold Huijsmans en de brief is verstuurd naar het Rode Kruis.
Het enige wat Rim nu voor haar moeder kan doen, is zorgen dat ze de juiste medicijnen krijgt.

De kerkgemeenschappen van Lemelerveld hebben besloten dat ze willen steunen. Misschien voelt u na het lezen van het bovenstaande ook de behoefte om iets te betekenen zodat de hoop kan blijven bestaan dat deze familie elkaar ooit nog weer in de armen kan sluiten!

We hebben inmiddels donateurs gevonden voor een bedrag van € 200,= per maand, een derde deel van het beoogde doel. Als er nog 100 gezinnen/personen € 4,= per maand of 40 gezinnen/personen € 10,= per maand doneren zijn we er al. Het moet toch mogelijk zijn om als Lemelerveldse gemeenschap dit doel te bereiken! Kunnen we een klein bedrag per maand missen om inwoners van ons dorp een hart onder de riem te steken, om voor moeder en dochter de hoop levend te houden elkaar ooit nog in levende lijve te zien en te omarmen!

De betalingen verlopen via een bankrekening van de diaconie en zijn daarom aftrekbaar in uw belastingaangifte. U kunt de diaconie machtigen een bedrag per maand te incasseren maar als u dat liever zelf doet kunt u ook in uw bankgegevens een maandelijkse betaling instellen. Als u een mail stuurt naar hanniewarmelink@gmail.com kunt u aangeven op welke manier u uw bijdrage wilt geven en ontvangt u verdere informatie.

Of als u liever belt kan dat natuurlijk ook: 06-30 65 00 69. (Hannie Warmelink)

We vertrouwen op de kracht van ons Sukerbietendorp, een dorp waar mensen gelukkig nog omzien naar elkaar!!

(werkgroep: Arnold Huijsmans, Jan Hofhuis, Gerrit Hoogenboom, Dick van Leusen, Judith Warmelink en Hannie Warmelink)

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *