ModderDag bij Natuurbad Heidepark

Vrijdag 28 juni was het weer zover, internationale ModderDag. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Kinderen worden hiermee ook weer gemotiveerd om meer buiten te spelen in plaats van binnen achter een beeldscherm te zitten.

Ook wij hebben dit jaar weer met veel plezier meegedaan. Op donderdag hebben onze vrijwilligers alle modderonderdelen voorbereid. Zo was er een Waterglijbaan, Spellenparcour, Modderbaan, Blotevoetenpad en een Moddergrabbelton.

Verder konden de kinderen modderbal blikgooien, modderschilderen en op een groot modderzeil liggend woorden maken. Kortom genoeg om lekker vies te worden. Om de modder weer een beetje af te spoelen konden de kinderen kiezen uit een plons in het water of douchen onder de buisdouche die tussen 2 grote bomen gemaakt was.

De kinderen van PCB de Regenboog hebben zich goed vermaakt. In de ochtend was de onderbouw aan de beurt en in de middag de bovenbouw.

Op naar volgend jaar!!!

Geef een reactie