Meer dan 1 miljoen downloads coronavirus-app

De eerste week van de CoronaMelder praktijktest in Overijssel is achter de rug. Veel inwoners en bezoekers van Overijssel hebben gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan de praktijktest. Mensen die hulp nodig hadden bij het downloaden van de app, belden hiervoor de helpdesk CoronaMelder.

Wie CoronaMelder in Overijssel heeft geïnstalleerd, helpt te testen hoe de app werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD’en. Bij GGD Twente en GGD IJsselland zijn veel positieve reacties binnengekomen over de deelname aan de praktijktest. Onder andere van scholen, gemeentes en grote werkgevers die inwoners van Twente en IJsselland vragen de app te downloaden.

Zo brengt hogeschool Saxion de app onder de aandacht voorafgaand aan de start van het nieuwe studiejaar. Ook het college en de burgemeester van Dinkelland horen tot de appgebruikers. Burgmeester Joosten: “De app is makkelijk in gebruik. Na het downloaden volg je een paar stappen en hoef je eigenlijk niks meer te doen. Alleen zorgen dat je bluetooth aanstaat. Je ontvangt een melding wanneer je voor langere tijd in de buurt bent geweest van een appgebruiker die corona blijkt te hebben. In deze melding staat ook wat je moet doen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe groter het bereik en des te sneller het virus ingeperkt kan worden. Dat wilt u toch ook?”

CoronaMelder is populair. Tot en met maandag 24 augustus is CoronaMelder meer dan een miljoen keer gedownload (1.000.848). De helpdesk CoronaMelder ontving veel vragen over telefoons waarop de app werkt. CoronaMelder is geschikt voor iPhones met iOS 13.5 en Android-telefoons met versie 6 of nieuwer.

Codes CoronaMelder gedeeld

Vorige week zijn 62 personen in regio Twente positief getest op het coronavirus. In regio IJsselland ging het om 34 personen. In beide regio’s was ten minste één besmet persoon, die ook CoronaMelder gebruikt (één in Twente, drie in IJsselland). De besmette personen hebben samen met de medewerkers van het bron- en contactonderzoek de codes uit de app gedeeld met de GGD’en. Vervolgens ontvingen appgebruikers die ongeveer 15 minuten bij de besmette personen in de buurt zijn geweest een melding met daarin een dag en tijd van het contact en het advies om zich te laten testen.

Meer weten?

Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl of rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app. Bel voor technische vragen over de app de helpdesk CoronaMelder via 0800 1280.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten