LHC dames 1 wint van Actief Klazienaveen

Zaterdagavond 13 november speelde Auto van Ewijk/LHC dames 1 vlak naast de Duitse grens tegen Actief Klazienaveen. Een team die goed uit de startblokken kwam dit seizoen, want ze staat op een prima 4e plaats. Lemelerveld, begon ook zeker goed, maar vergat hier en daar de punten naar zich toe te trekken in de laatste minuten van de wedstrijd.

Vlak voor het beginsignaal bleek ons tenue te veel op die van de tegenstander te lijken. Shirt uit, shirt aan en voor het eerst startte Lemelerveld in een rood shirt met blauw broekje. Keer wat aans. Maar ag, dat mocht de pret niet drukk’n…

Door naar de wedstrijd zelf en tádá, de openingstreffer was voor Auto van Ewijk/LHC en pakten vlak daarna ook de 0-2. Een zeer fijne en scherpe start voor de uitploeg. Klazienaveen lieten zich de les zeker niet lezen en begonnen gretig aan de wedstrijd. Fel en offensief kun je hun spel wel omschrijven. Voor Lemelerveld zat er maar een ding op: in beweging blijven en verrassend zijn voor de tegenstander. Hierdoor ontstonden mooie combinaties en kon de ploeg, die vorig jaar uit de eerste klasse promoveerde, met een voorsprong de rust in gaan. De stand was na 30 minuten spelen 11-13.

Vlak na rust liep de stand aan beide kanten gelijk op en na een aantal minuten spelen stond het 14-16. Zal het dan echt weer zo’n spannende wedstrijd worden als afgelopen weken… Maar vanaf dat moment kreeg Lemelerveld de flow te pakken en werd er een knap staaltje teamwerk verricht. Ze liepen uit met een stand van 15-20 en ja ja, dan is het de kunst: Hou. Dit. Vast. Voor het eerst dit seizoen lukte het Auto van Ewijk/LHC om zo’n voorsprong te bewaren, want echt dichtbij kon Klazienaveen namelijk niet meer komen. Dit resulteerde in een hele fijne eindstand van 24-30. Lemelerveld belandt hiermee, samen met nog 5 andere teams, op 6 punten. Waaronder Actief Klazienaveen zelf. Echt een competitie waar alle teams qua niveau heel dicht bij elkaar zitten. Dat belooft nog wat voor het verloop van de competitie.

Volgende week zondag staat er een derby op het programma tegen S.V. Dalfsen. Ze schuiven het niet onder stoelen of banken en vertelden van ‘t weekend aan de Stentor. Zij willen dit jaar kampioen worden. We gaan het zien… De wedstrijd in Lemelerveld begint om 12:35. Tot dan!