LHC D1 wint van de Cirkeltijgers uit Groningen

Vandaag stonden de  op het programma voor de dames van Auto van Ewijk/LHC. Na een extra uurtje slaap waren de meiden fris om de strijd aan te gaan. In de competitie is alles mogelijk, dat is te zien aan de diverse uitslagen, iedereen kan van iedereen winnen. De Cirkeltijgers stonden op een derde positie, de bal is rond dus alles kan en de meiden van Auto van Ewijk/LHC waren erop gebrand om deze punten in Lemelerveld te houden. Met een goede voorbereidende training afgelopen vrijdag en een goede analyse over de tegenstander begonnen de dames van Auto van Ewijk/LHC aan de wedstrijd. Al vlot na het startsignaal scoorden de meiden uit Groningen het eerste doelpunt. De dames van Auto van Ewijk/LHC wisten ook snel hun eerste doelpunt te scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste helft ging verder gelijk op, dit resulteerde in een ruststand van 13-11 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. De tweede helft begonnen de dames van Auto van Ewijk/LHC sterk. Dit kwam doordat er minder slordig gespeeld werd en het goede keeperswerk. Hierdoor bouwde Auto van Ewijk/LHC een voorsprong van 6 punten op. Toch wisten de Cirkeltijgers nog redelijk terug te komen doordat de meiden van Auto van Ewijk/LHC wat concentratie verloren. Toch wisten de dames uit Lemelerveld de laatste minuten rustig uit te spelen, waardoor zij de wedstrijd wonnen met 27 – 23.

Tekst Jill Meijerman, Foto’s: Martin Zwakenberg