Lezing van schrijfster Jolanda Doornbos

Schrijfster Jolanda Doornbos geeft donderdag 25 april een lezing rondom haar boek ‘Beperkt Volmaakt’ in het Kulturhus te Lemelerveld. Schrijfster Jolanda Doornbos groeide op bij ouders met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze avond vertelt zij aan de hand van privé foto’s en eigen illustraties over haar leven. Jolanda had een hechte band met haar opa, die naast hen woonde en een oogje in het zeil hield. Toen haar opa rond haar 8e overleed, stortte haar wereld in.

In 2022 verscheen bij Uitgeverij Aspekt haar boek Beperkt Volmaakt, waarin hoofdpersoon Ann opgroeit als enig kind bij ouders die verstandelijk beperkt zijn. De roman is gebaseerd is op Jolanda’s eigen jeugd. Hoewel haar ouders echt hun best deden ontbrak het aan persoonlijke verzorging, een veilige fysieke omgeving en geborgenheid. Jolanda kreeg al vroeg te maken met loyaliteitsconflicten en parentificatie. De lezing begint om 19.45 maar vanaf 19.30 is de zaal open.

Deelname is gratis en aanmelden kan in de bibliotheek of via de agenda op de website www.bibliotheekdalfsen.nl. Of bel naar het Kulturhus 0572 370306.

Deel dit: