Lezing dr Sander de Hosson in hofje van Buisman in Lemelerveld

Zijn bij Sterven’ haalde dr Sander de Hosson voor het tweede opeenvolgende jaar naar Lemelerveld. Dit jaar vond het plaats in het (prachtige) hofje van Buisman.
“Neem vooral je werk wel mee naar huis! Niet alles natuurlijk, maar heftige dingen moet je thuis juist delen met de mensen die je lief zijn. Dat is nodig om het te kunnen verwerken.”
Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar en pas dan kan je goed voor de patiënt zorgen. Een boodschap die dr Sander de Hosson de aanwezigen mee gaf in zijn verdiepingslezing over palliatieve zorg.

Sander de Hosson maakt zich sterk voor betere palliatieve zorg. Meer aandacht voor andere zaken buiten de medische zorg. De levensvragen waar iemand in de laatste fase van zijn leven mee kan worstelen. Hij nam ons mee in de inhoudelijke kant van de stervensfase. Wat de mogelijkheden zijn. Dr de Hosson sprak over palliatieve sedatie en euthanasie. Hoe dat er uit ziet, wat je wel en niet doet of zou moeten doen.

Dr de Hosson vertelde over de dilemma’s waar artsen en verpleegkundigen tegen aan lopen. Hij sprak over compassie en natuurlijk las hij voor uit zijn boek ‘Slotcouplet’. Tot genoegen van velen was zijn boek te koop en was er de mogelijkheid om deze te laten signeren.

73  65  64

plaatsing niet gegarandeerd
Aantal foto's
4

Geef een reactie