Lemelerveld wint ruim van FC Assen

Lemelerveld heeft vanmiddag met 5-0 gewonnen van FC Assen. Het duurde enige tijd voor de thuisclub op gang kwam, maar de bezoekers werden uiteindelijk toch nog met ruime cijfers verslagen.

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd met balverlies over en weer. De bezoekers zetten vroeg druk. Lemelerveld had hier zichtbaar moeite mee. Na 20 minuten voetbal was het toch de thuisclub die op voorsprong kwam. Stijn Kogelman maakte na een dribbel een een-tweetje met Job Heerink en schoot de 1-0 tegen de touwen. Vanaf dat moment kreeg Lemelerveld wat meer overwicht en ontstonden er een aantal mogelijkheden. Dit resulteerde in de 38e minuut in de 2-0 van Jordy Lugtenberg. Hij werd na een uitstekende pass van Jasper Gerritzen alleen voor de keeper gezet en rondde beheerst af.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Lemelerveld had verreweg het meeste balbezit en kreeg ontzettend veel ruimte, maar slaagde er niet in om snel de 3-0 te maken. FC Assen zette enigszins aan, maar was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken. De verlossende 3-0 werd uiteindelijk pas in de 70e minuut gescoord. De ingevallen Teun in de Wal pikte zijn doelpuntje mee. Drie minuten later wist ook Matthias Reimink zijn eerste van de middag te maken: 4-0.

De wedstrijd was op dat moment al lang en breed gespeeld. FC Assen kwam in de 84e minuut echter ook nog met tien man te staan, na wild inkomen van een aanvaller ver op Lemelerveldse helft. Scheidsrechter Eisinga legde de bal in minuut 88 ook nog op de stip, na een domme overtreding in de zestien van FC Assen. Teun eiste de bal op om zijn tweede van de middag te maken, maar miste. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het toch nog 5-0. Jordy tekende voor zijn tweede van de middag.

Dankzij de 5-0 zege op FC Assen blijft Lemelerveld tweede. Koploper Dalfsen won met 4-1 van Asser Boys. Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij SC Emmeloord. Dit is tevens de laatste wedstrijd van 2018.

Door: Bas Heerink, Foto’s: Martin Zwakenberg

Geef een reactie