Lemelerveld wint op het nippertje

Lange tijd zag het bij de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart het er naar uit dat Lemelerveld de punten moest achterlaten. Een opleving in de slotminuten van de wedstrijd zorgde voor 3 punten.

Het eerste serieuze schot van de wedstrijd komt op naam van Teun in de Wal. Dedemsvaart komt daarna wat meer in het spel. Lemelerveld speelt niet het vertrouwde spel. Na een half uur spelen komt Dedemsvaart 1-0. Voor rust brengt Wesley Vlierman de stand in evenwicht. Vlierman, net herstelt van een pittige blessure, schiet van afstand de bal tegen de touwen. De keeper van Dedemsvaart, Daan Zwinselman, gaat hierbij niet vrij uit, hij mist de bal. Ruststand 1-1.

De tweede helft een ander Lemelerveld. Het speelt wat beter en komt iets beter in het spel. Op een uur spelen is het Dedemsvaart dat bijna de 2-1 binnen schiet. De bal belandt op de paal, maar keeper Rik Ramaker was erbij. Lemelerveld was hierdoor niet voldoende gewaarschuwd, want enkele minuten later is het wel 2-1 voor Dedemsvaart.

Lange tijd leek dit ook de eindstand te worden. Een opleving van Lemelerveld wordt uiteindelijk beloond. Bij een foutief vlagsignaal wegens buitenspel kan Lemelerveld op het Dedemsvaartse doel af. De aanvaller wordt onreglementair in het 16 meter gebied neergehaald. Job Heerink wil dit klusje klaren en pakt zijn verantwoordelijk door de penalty te nemen. In de 90 minuut schiet hij onberispelijk binnen en zo staat het 2-2. Diezelfde Heerink schiet ver in blessuretijd Lemelerveld naar de winst met 2-3. Is het op zijn Duits, Engels of zijn Dalfsens…?

Kortom, geen beste wedstrijd van Lemelerveld, wel drie punten erbij. Een gelijkspel was gezien het wedstrijd voor beide partijen verdiend geweest. Dalfsen won zijn wedstrijd bij FC Assen met 3-0 en kan zondag bij winst de Kampioensvlag hijsen. Aanstaande zondag speelt Lemelerveld de thuiswedstrijd tegen Beilen om 14:00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Heidepark.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen (51’ Joey Nijenkamp), Ian Nijenkamp, Stan Tielbeke, Wesley Vlierman (72’ Jeroen Exel), Robin Morrenhof, Teun in de Wal, Matthias Reimink (61’ Jordy Lugtenberg), Job Heerink en Stijn Kogelman.

Door: Mark Brok

Geef een reactie