Lemelerveld verliest van DSVD, Lemelerveldse vrouwen nipt onderuit

Na de 4-0 nederlaag enkele weken geleden tegen koploper MVV 29 ging het zondagmiddag op een kletsnatte en zware grasmat van sportpark t Vonder in Deurningen opnieuw mis. De 3-1 nederlaag tegen middenmoter DSVD was er een van die viel onder de noemer; Wie gaat het beste met de kansen om. Zeker in de eerste helft speelde Lemelerveld een degelijke pot met kansen voor Job Heerink en een kopbal van Stan Reimink die van de doellijn werd gehaald. Dat de Twentse ploeg afgelopen week met maar liefst 8-0 uit het bekertoernooi werd geknikkerd en ook de trainer de laan uit stuurde, daarvan was weinig te merken. Uit werkelijk de eerste beste kans werd het na 27 minuten spelen 1-0 voor de thuisploeg toen een voorzet van dichtbij werd binnengetikt.

In de rust was volgens verdediger Ian Nijenkamp, na lange tijd van herstel weer van de partij, de stemming in de kleedkamer dat er nog niets verloren was. Daar waar Lemelerveld het niet lukte te scoren sloeg DSVD na een serie hoekschoppen opnieuw toe voor de 2-0. Lemelerveld probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen maar nadat DSVD de 3-0 scoorde, via een van richting veranderde bal, verdween het geloof op een positief resultaat. Vlak voor het eindsignaal gaf Stan Reimink met zijn doelpunt voor de 3-1 de stand een draaglijker aanzien. Komende weken zullen de Lemelervelders de nodige punten bijeen moeten voetballen om uit de gevarenzone te komen van de derde klasse A. Aanstaande zondag 25 februari komt Wijhe 92 naar het Heidepark. Het eerste duel tussen beide Sallandse ploegen eindigde in een 3-1 voor de Wijhenaren. Er valt dus nog wat recht te zetten! Of de ploeg van Emiel Maat de punten in eigen huis houden? De aftrap is om 14.00 uur en we rekenen op heel veel supporters bij deze derby!

Opstelling tegen DSVD: Rowell Evers, Ramon Lorkeers, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Elwin van Lenthe, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Gijs in de Wal, Noah Tuink, Job Heerink en Arjon van Lenthe Ingebrachte wisselspelers: Roel Posthoorn, Bram Reimink, Bram Smit en Mick Kragt.

Lemelerveldse vrouwen nipt onderuit
De weersomstandigheden waren bar en boos zondagmiddag op de drijfnatte kunstgrasmat van het Heidepark. Ondanks de regen en kou maakten de vrouwen van Lemelerveld en Westervoort er een prima wedstrijd van. Dat het bij het prachtige spelletje draait om doelpunten en kansen benutten bleek deze middag maar weer eens. In een mooi gelijk opgaand duel gingen de Westervoortse vrouwen beter met de kansen om en stond het na het laatste fluitsignaal 2-3. De ploeg van trainer Eddy Ramerman begon voortvarend aan het duel en nam via Rena Heuzels een 1-0 voorsprong.

Direct na rust en een 1-2 achterstand waren er een flink aantal mogelijkheden voor de Lemelerveldse vrouwen maar werden de kansen gemist of was de geweldige Westervoortse doelvrouwe een sta in de weg. Na de 1-3 gaf opnieuw Rena Heuzels met een fraaie treffer de oranje –witten weer hoop op een beter resultaat al was ook Sc Westervoort kansrijk op meer. Het bleef bij een kleine nederlaag. De complimenten van Westervoort voor het goede spel van de Lemelerveldse vrouwen geeft in ieder geval vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Zondag 25 februari spelen de Lemelerveldse vrouwen het uitduel tegen Union Vr 1. De wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst begint op sportpark De Kluis in Malden om 11.00 uur.

Door: Anton Sibelt