Lemelerveld sluitpost van de begroting Dalfsen

Trots maakt het college van de gemeente Dalfsen bekend dat ze een sluitende begroting kunnen presenteren voor de komende jaren. Maar hoe zit het met het democratisch gehalte van de gepresenteerde begroting? Is dit ook wat de inwoners van de gemeente willen. Wil Lemelerveld het 5e wiel aan de wagen van Dalfsen zijn?

Een begroting waarin zomaar het servicepunt in het kulturhus, het enige gezicht van de gemeente in ons dorp, geschrapt wordt, waarin er door het consultatiebureau, ook in Nieuwleusen trouwens, achteloos een streep wordt gezet en waar zonder naar de inhoud te kijken, subsidie aan de EHBO wordt beëindigd. Deze voorbeelden samen circa € 83.000 per jaar.

Gelet op de aangeboden, maar door het college afgeraden alternatieven, zijn er wel degelijk andere mogelijkheden voor wellicht noodzakelijke bezuinigingen. Om een paar voorbeelden te noemen zoals: afschaffen/verminderen uren cultuurcoach € 115.000 per jaar, verschralen van bermen voor biodiversiteit € 25.000 per jaar, of naar 2 wethouders € 91.000 per jaar. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar de keuze is reuze.

4 november is de gemeenteraad aan zet. Tot die tijd kunnen we als inwoners van Lemelerveld onze stem laten horen. Vijf gemeenteraadsleden wonen in het dorp, maar ook alle andere leden en fracties zullen graag jullie stem en mening horen, om te komen tot een goede afweging voor de gemeentebegroting voor de komende jaren! Laat zien wat lokale democratie kan betekenen.

Ingezonden bericht, naam bij de redactie bekend.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

1 reactie op “Lemelerveld sluitpost van de begroting Dalfsen”

  1. Henk den Hollander

    Lijkt me een goed idee.
    Bij overleg met een wethouder al diverse malen meegemaakt dat het niet is voorbereid!
    Laat de gemeente contact houden met de plaats dmv het servicepunt open te houden! Het directe contact met de gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *