Lemelerveld raakt ongeslagen status kwijt

Op een nat, koud en winderig sportpark De Boekweit liep Lemelerveld tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Dedemsvaart zorgde voor een daverende verassing door met 3-1 te winnen. Ondanks het verlies  gaat Lemelerveld als koploper de winterstop in omdat  grote titelconcurrent Jubbega zijn wedstrijd zag afgelast.

In Dedemsvaart had Lemelerveld bijna 90 minuten lang de bal maar liep zich vaak stuk op een muur van verdedigers. Met de wind deels in de rug was er voor rust volop druk op de Dedemsvaart goalie maar schoten van Wesley Vlierman en Stijn Kogelman  werden vakkundig gepareerd door de Dedemsvaart goalie die later werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Dedemsvaart beperkte zich veelal door ballen naar voren of over de zijlijn te roeien. Verdedigend moesten de gebroeders Nijenkamp echter scherp blijven om de snelle aanvallers van Bree en Gerritsen af te stoppen. Dat lukte in de 40e minuut niet en speelde de snelle van Bree het centrale Lemelerveldse duo uit. Hij schoot beheerst de bal in de uiterste hoek; 1-0.  Na rust trok  Lemelerveld opnieuw vol ten aanval. Toch was het al na enkele minuten Dedemsvaart dat  profiteerde van de wind en niet resoluut ingrijpen.  Een lange pass viel tussen de verdediging en doelman en was Gerritsen er als de kippen bij voor de 2-0. Dedemsvaart posteerde alles rond de zestien en Lemelerveld was in de passing niet zuiver genoeg om tot grote kansen te komen. Daar waar het dreigend werd was er altijd wel een overtreding om het spel te ontregelen. Matthias Reimink bracht rond de 70e minuut met een schitterend afstandsschot in de kruising de spanning terug.  Dedemsvaart profiteerde rond de 75e min optimaal van een  slordige pass op het middenveld en weer stond Van Bree op de goede plek voor de 3-1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Op 26 januari 2020 wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen het Sneker LSC 1890. In februari volgen dan de allesbepalende uitduels tegen Jubbega en het Leeuwarder Frisia Lac om het kampioenschap. Hopelijk zijn dan de geblesseerde aanvallers Teun in de Wal en Job Heerink weer fit. Fijne feestdagen gewenst.

Opstelling Lemelerveld: Rick Ramaker, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp (70e min Stan Reimink)  Jasper Gerritzen, ( 70 min Naud Schrijver), Jaron Hulsink ( 82e min Noa Tuínk), Jeroen Exel,  Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Stijn Kogelman,  Wesley Vlierman en Matthias Reimink.

Door Anton Sibelt

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten