Lemelerveld opnieuw in de slotfase onderuit, vrouwen winnen wel

Het is een harde leerschool voor de jonge ploeg van trainer Emiel Maat. Op de kletsnatte grasmat van het Heidepark kwam Lemelerveld tot twee keer toe terug van een achterstand maar verloor uiteindelijk met 2-3 . Twee weken geleden ging Lemelerveld eveneens in de slotfase tegen Eilermark met dezelfde cijfers onderuit. De rode kaart voor Gijs in de Wal, een kwartier voor tijd na twee keer geel, was zondagmiddag het breekpunt in de wedstrijd. Door de nederlaag blijft Lemelerveld hangen in de onderste regionen van de derde klasse A.

Lemelerveld, aardig op dreef in het eerste bedrijf, creëerde in het eerste half uur een aantal beste mogelijkheden. Een vrije kopkans voor Noah Tuink vloog over en een afstandspegel van Gijs in de Wal verdween net naast het doel. Grootste kans was er voor Bram Smit. Alleen voor de Fc Trias goalie werd zijn breedtepassje op Noah Tuink afgevlagd voor buitenspel. Of het buitenspel was daaraan twijfelden vele toeschouwers. Fc Trias kwam in de 34e minuut op 0-1 toen uit een hoekschop de bal ongehinderd simpel kon worden binnen gekopt! Tien minuten na rust trok Lemelerveld via Stan Reimink de stand gelijk. Na de nodige glijpartijen rond de zestien kon hij vrij voor de keeper de 1-1 in het hoekje prikken. Lang konden de Lemelervelders niet genieten van de treffer want enkele minuten later kon na een hoekschop de bal van dichtbij snoeihard achter Rowell Evers worden geschoten voor de 1-2. Job Heerink moest met hoofdletsel 20 minuten voor tijd naar de kant. Een prachtige actie van zijn vervanger Bram Reimink betekende de 2-2. Bij zijn eerste balcontant zette hij de defensie van fc Trias te kijk, slalomde door de zestien en schoot de bal bij de eerste paal binnen voor de 2-2. Gijs in de Wal mocht daarna met zijn tweede gele kaart vertrekken en wist Fc Trias het overwicht om te zetten in een 2-3 voorsprong. Uit een counter werd het bijna 2-4 maar de bal vloog via de binnenkant kruising terug het veld in! Een teleurstellende en onnodige nederlaag en moet vertrouwen geput worden uit de goede eerste helft!

Aanstaande zondag 26 november gaat Lemelerveld op bezoek bij de vv Reutum. De Twentse ploeg speelde vorig seizoen ook in de tweede klasse maar degradeerde net als Lemelerveld! Om uit de gevarenzone te komen is een goed resultaat broodnodig. Aanvang op sportcomplex De Kottenbrei is 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Naud Schrijver, Ramon Lorkeers, Elwin van Lenthe, Roel Posthoorn ( 77 Rutger Kuttschruiter) Robin Morrenhof ( 62 Arjon van Lenthe,) Stan Reimink, Gijs in de Wal, Noah Tuink, Job Heerink ( 69 Bram Reimink) Bram Smit ( 45 Teun in de Wal)

Eerste overwinning Lemelerveld vrouwen!

Het zat er aan te komen maar in het uitduel tegen Varsseveld Vr 1 boekten de Lemelerveldse vrouwen de eerste zege van het seizoen! In de Achterhoek werd het 2-4 en dat zorgde voor een enorme opluchting en feestvreugde. De overwinning was vooral te danken aan een prima eerste helft waarin Rena Heuzels haar klasse maar weer eens toonde! De jonge aanvalster bleek ongrijpbaar en scoorde de 0-1 en 0-2! Na de 1-2 zorgde een eigen doelpunt van Varsseveld weer voor een veilige marge voor de 1-3. Rena Heuzels knalde schitterend de 1-4 binnen en kon het niet meer mis gaan! Varsseveld Vr 1 kwam nog terug tot 2-4 maar verder lieten de Lemelerveld meiden niet komen! Een mooie teamprestatie die vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden tot de winterstop. Aanstaande zondag komen de studentes van Fc Kunde uit Nijmegen naar het Heidepark. Dat team voerde lange tijd de ranglijst aan en is het dus weer een mooie uitdaging om de zege tegen Varsseveld een goed gevolg te geven.

Aanvang is zondag 24 november om 12.00 uur.

Door: Anton Sibelt