Lemelerveld naar winst in spannend en doelpuntrijk treffen

Het was billenknijpen in de slotfase van het inhaalduel tegen de Sv Delden. Met enorme strijdlust wist Lemelerveld een 5-4 voorsprong over de streep te trekken maar wat maakten de oranje –witten het zichzelf moeilijk! Trainer Emiel Maat was na afloop van het duel een gelukkig man. ,, We hadden ons voorgenomen deze wedstrijd te winnen om afstand te nemen van de onderste plaatsen en dat is met de driepunter gelukt. De winterstop is maar kort want op 2 januari beginnen we weer te trainen en 14 januari moeten we het inhaalduel tegen DTC 07 in Tilligte spelen ” aldus de Hardenbergse oefenmeester die donderdagavond zijn contract met Lemelerveld verlengde.

In de beginfase van het inhaalduel startte Lemelerveld overdonderend en met enorme passie en strijdlust werd Delden onder druk gezet. Binnen het kwartier was het 3-1. Naud Schrijver, zoals altijd voorop in de strijd, was na tien minuten trefzeker bij de eerste hoekschop, enkele minuten later ramde Job Heerink de bal hard binnen voor de 2-0. Sv Delden deed snel wat terug voor de 2-1 maar Stan Reimink herstelde de marge door vanaf de zestien de bal strak in de hoek te schieten voor de 3-1. Lemelerveld bleef met enorme gedrevenheid sv Delden afjagen en was het Noah Tuink die na een assist van Job Heerink de 4-1 langs de doelman schoot.

Na de thee waren de meeste supporters nog op de weg naar het kunstgras toen Stan Reimink onderuit werd gehaald binnen de zestien. Job Heerink knalde de toegekende strafschop ongenadig hard in de kruising voor de 5-1. Wie verwacht had dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit. Sv Delden, verdedigend misschien niet geweldig, beschikt over een stel prima middenvelders en aanvallers die vlot combinerend het heft in handen namen. Via een vrije trap, die ongelukkig via doelman Rowell Evers en Gijs in de Wal in het net belandde, werd het 5-2. Na een aantal wissels aan Lemelerveldzijde werd het spel enorm onrustig en slordig. Delden koos vol de aanval en maakte de slotfase ongekend spannend door rap achter elkaar de 5-3 en 5-4 te scoren. In de counter had Lemelerveld via de prima spelende Teun in de Wal nog een dikke mogelijkheid maar kwam invaller Bram Smit een fractie te laat om de voorzet binnen te glijden. Het bleef bij een 5-4 overwinning en gaan de Lemelervelders met een goed gevoel de korte winterstop in.

Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning maar respect was er voor het technisch vaardige sv Delden dat misschien wel de beste tegenstander was die we dit seizoen op het Heidepark aan het werk zagen! Iedereen fijne feestdagen gewenst!