Lemelerveld legt Erica over de knie.

Lemelerveld beleefde in en tegen sc Erica een vrij gemakkelijke middag; het werd 0-6. Na een kwartier stond het al 0-3, voor rust werd het 0-4 en na rust liepen de oranje witten uit naar 0-6.

Al heel vroeg in de wedstrijd scoort Matthias Reimink zijn eerste doelpunt van deze middag. In de aanval vooraf sneed Lemelerveld met een paar een-tweetjes door het midden van de verdediging. De behendige spits schiet feilloos binnen. Bij het volgende doelpunt geeft Reimink een voorzet vanaf de zijkant. Hij een assist en Job Heerink een doelpunt erbij. En zo staat het na 7 minuten al 0-2.

Daarna heeft Wesley Vlierman een goede kans om de score te verhogen, maar de keeper van sc Erica ligt in de weg. Als de verdedigers van Erica zich even geen raad meer weten wordt Reimink vastgehouden binnen de beruchte lijnen. De prima leidende scheidsrechter fluit voor een penalty. Job Heerink neemt de taak op zich om het leder tegen de touwen te jagen. Heerink doet wat ie doen moet en scoort de 0-3, zijn tweede doelpunt van de middag. Mooi combinatievoetbal levert vlak voor het rustsignaal de 0-4 op. Reimink rijgt weer een doelpunt aan zijn totaalscore en ook hij maakt zijn tweede doelpunt deze middag.

Met een paar verse wissels begint Lemelerveld aan de tweede helft. Sc Erica komt dan pas met het eerste wapenfeit. Het levert hen hun eerste corner op, die vakkundig door de Lemelerveldse verdedigers onschadelijk wordt gemaakt. Na ruim een uur voetballen, kopt Heerink zelfs achterwaarts de bal binnen na een vrije trap vanaf de linker zijkant en is het 0-5. Het laatste doelpunt van deze middag komt op naam van Wesley Vlierman. De rappe aanvaller schiet de bal binnenkantje paal binnen en daarmee komt de eindstand op 0-6.

Lemelerveld pakt door de winst de 2e plaats op de ranglijst over. Dalfsen won zijn partij en behaalde de 1e periode en daarmee verzekeren zij zich van deelname aan de nacompetitie. Aankomende zondag speelt Lemelerveld tegen Dedemsvaart met keeper Daan Zwinselman in de gelederen. Om 14:00 uur wordt er op het sportpark Heidepark afgetrapt.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Stan Tielbeke, Jasper Gerritzen (62’ Remco Smit), Ian Nijenkamp, Joey Nijenkamp, Robin Morrenhof, Jeroen Exel (45’ Jordy Lugtenberg), Matthias Reimink, Stijn Kogelman (45’ Teun in de Wal), Wesley Vlierman en Job Heerink.

Door Mark Brok

Geef een reactie