Lemelerveld in hectische slotfase onderuit

In een waar voetbalgevecht tegen Stevo uit Geesteren bleef Lemelerveld op het koude en natte Heidepark door een onverdiende 0-2 nederlaag met lege handen. Stevo, de nummer 2 van de ranglijst en Lemelerveld maakten er 90 minuten lang een waar spektakel van. In de eerste helft was Job Heerink voor Lemelerveld twee keer dichtbij een treffer maar zijn inzetten werd net van de lijn gehaald en ook Stevo was enkele malen kansrijk. Na 17 minuten scoorde Stijn Kogelman een loepzuivere treffer uit een dieptepass maar werd geheel ten onrechte teruggevlagd door de Stevo grensrechter. De scheidsrechter nam het signaal helaas over en keurde het doelpunt. Waar is de VAR vroeg iedereen zich af. In de levendige eerste helft bleven beide ploegen vol de aanval zoeken maar gescoord werd er niet.

Na rust was de beginfase voor Stevo maar gedurende de tweede helft kreeg Lemelerveld, onder aanvoering van de weer ijzersterk spelende Robin Morrenhof, steeds meer de overhand. Tot uitgespeelde kansen kwam het niet door de felle verdedigers van Stevo. Twintig minuten voor tijd kwam de sterke en prima spelende Naud Schrijver na een duel ongelukkig ten val. Met een schouderblesure moest hij naar de kant. Door de verdedigende omzettingen raakte Lemelerveld de grip op Stevo kwijt. Tien minuten voor tijd kreeg Stevo een strafschop nadat doelman Rowell Evers in een duel een Stevo aanvaller aantikte. De sterke doelman pareerde de ingeschoten strafschop knap. Vijf minuten voor tijd ging het toch mis. Na een vrije trap ontstond er een scrimmage voor het Lemelervelddoel en werd de bal van dichtbij binnengewerkt. In de slotfase liepen de emoties hoog op door de op het randje spelende Twentenaren. In blessuretijd scoorde Stevo uit een counter de 2-0 en werd het daarmee rijkelijk beloond. Lemelerveld kan met trots terugkijken op een duel waarin het gelijkwaardig en fases beter was dan de opponent. Zondag 4 december gaat Lemelerveld op bezoek in Reutum. De aanvang van wedstrijd in het kerkdorp vlakbij Ootmarsum is 14.00 uur. Uitgebreid wedstrijdverslag en voorbeschouwing later deze week op de site van vv Lemelerveld.

Opstelling Lemelerveld. Rowell Evers, Wout Butink,(88 e min Roel Posthoorn) Naud Schrijver( 70e min Jaron Hulsink) Ian Nijenkamp, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink, Stijn Kogelman, Noa Tuink ( 62e min Teun in de Wal) Job Heerink.

Lemelerveld Vrouwen 1. De Lemelerveldse vrouwen zagen hun wedstrijd tegen Warnsveldse boys Vr 1 uitgesteld tot eind februari 2023. A.s zondag nemen ze het op tegen Hoeve Vooruit . De wedstrijd tegen de vrouwen uit het Twentse Sint Isidorishoeve begint op het Heidepark om 12.00 uur.