Lemelerveld houdt de drie punten in eigen huis

Op een zonovergoten sportpark Heidepark heeft Lemelerveld vanmiddag met 4-1 gewonnen van Valthermond. Matthias Reimink, Teun in de Wal, Job Heerink en Jordy Lugtenberg tekenden voor de Lemelerveldse treffers.

In het begin golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen een aantal kleine kansen, maar echt grote kansen bleven uit. De eerste grote kans was in de 12e minuut voor de bezoekers en daar wisten zij zich wel raad mee: 0-1. Lang kon Valthermond niet genieten van de voorsprong, want in de 18e minuut trok de thuisclub de stand gelijk. Matthias Reimink scoorde de 1-1 uit een vrije trap. Een kwartier later schoot Teun in de Wal de 2-1 tegen de touwen, waardoor Lemelerveld met een voorsprong aan de thee kon beginnen.

Na de rust was het voor beide ploegen een beetje aftasten. Valthermond was op zoek naar de gelijkmaker en Lemelerveld joeg op de derde treffer. Het duurde uiteindelijk tot de 60e minuut voor de bevrijdende derde goal viel. Scheidsrechter Alberts legde de bal op de stip na een overtreding van een verdediger van de bezoekers. Job Heerink schoot de bal vervolgens vanaf elf meter kiezelhard tegen de touwen. Het slotakkoord was voor invaller Jordy Lugtenberg. Hij tekende in de 90e minuut voor de 4-1, waarna scheidsrechter Alberts direct affloot.

Door het puntverlies van Rolder Boys zaterdagavond (2-2 tegen FC Assen) staat Lemelerveld nog steviger op de tweede plek. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat mer Rolder Boys opgelopen tot negen punten. Het moet wel heel raar lopen willen de oranjewitten de tweede plek nog uit handen geven.

Door: Bas Heerink, Foto’s: Martin Zwakenberg

Geef een reactie