Lemelerveld en Jubbega delen de punten

Lemelerveld heeft vanmiddag voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Op het eigen sportpark Heidepark stond na 90 minuten voetbal de brilstand op het scorebord tegen Jubbega.

Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel. Het spel golfde in de beginfase op en neer en dat leverde een aantal kansjes op. De eerste grote mogelijkheid was in de 16e minuut voor Lemelerveld. Wesley Vlierman stond betrekkelijk vrij in de zestien, maar volleerde de bal net naast het doel. Tien minuten later kreeg Jubbega-speler Xander Houtkoop een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij ging alleen op doelman Rik Ramaker af, maar de Lemelerveldse goalie bleef goed naar de bal kijken en keerde de inzet van Houtkoop. In de 32e minuut waren de bezoekers opnieuw dichtbij een voorsprong. De bal werd op goal gekopt vanuit een corner, maar de inzet werd knap van de lijn gehaald.

Het spelbeeld was in de tweede helft grotendeels hetzelfde. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Dit was mede te danken aan een paar goede reddingen van Ramaker. Zo tikte hij in de 47e minuut een pegel van een Jubbega-aanvaller uit de bovenhoek. Ook de thuisploeg kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Stijn Kogelman na een uur spelen net naast en raakte Jordy Lugtenberg na 73 minuten voetbal de lat.

Lemelerveld ging in het laatste kwartier op zoek naar de voorsprong. Dit resulteerde rond de 80e minuut in twee grote mogelijkheden, maar beide keren werd er niet gescoord. Jubbega hield de boel achterin goed dicht en loerde in het laatste gedeelte van de wedstrijd op de counter. De Friezen kwamen er een aantal keer snel uit, maar dit resulteerde niet in hele grote kansen. Eindstand: 0-0.

Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij Drachten, dat vandaag met 2-2 gelijkspeelde tegen EMMS. Let op: aanvang op sportpark De Peppel is 14.30 uur.

Door: Bas Heerink, Foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *