Lemelerveld blijft in 2e klasse

Lemelerveld speelt zich definitief veilig in de 2e klasse. Een mooie mijlpaal in de historie van de vereniging. De midweekse wedstrijden werkten afgelopen week mooi mee om tot dit resultaat te komen. Het team van trainer Richard Smit kwam op Moederdag in actie, in en tegen Stadskanaal en kon de week mooi afsluiten. Het werd uiteindelijk 1-2.

Door een vroegtijdige blessure aan zijn knie moest Teun in de Wal al strompelend het veld verlaten, hij werd vervangen door Rik Lugtenberg. De eerste helft werden zo hier en daar wat kansen gecreëerd, echt uitgespeeld was het niet. Maar Lemelerveld had wel de beste mogelijkheden om de score te openen. Op slag van rust had Stadskanaal met een kopbal nog een enorme kans, maar de bal gaat net naast. Gezapig was het wel en met 0-0 op het scorebord werd de rust aangevangen.

Vlak na rust krijgt Stadskanaal een grote kans maar het speeltuig belandt op de deklat boven Rik Ramaker. Hier komt Lemelerveld goed weg. De aanval daarop weet de uitstekende keeper van Stadskanaal een inzet van Matthias Reimink te pareren. Op ongeveer een kwartier voor tijd is het raak voor Stadskanaal. Vanuit een voorzet belandt een kopbal in het doel. Na dit doelpunt een dubbele wissel, Rik Lugtenberg en Jordy Lugtenberg worden vervangen door A1-spelers Leon Veenemans en Roel Posthoorn, zij maken hun opwachting in het keurkorps van trainer Richard Smit. Voor Roel Posthoorn is het zijn debuut in de hoofdmacht.

Lemelerveld komt op een curieuze manier op gelijke hoogte. Een speler van Stadskanaal raakt geblesseerd en wil de bal uit trappen. Hij speelt de bal helemaal verkeerd richting zijn verdediging. Lemelerveld pikt de bal op en speelt de keeper uit. Matthias Reimink pakt dit cadeautje uit en het is 1-1. Onsportief gedrag wordt Lemelerveld verweten, maar alles verloopt geheel volgens de spelregels.

Vlak voor tijd komt Lemelerveld op voorsprong door een doelpunt van Robin Morrenhof. Zijn schot van buiten de zestien, toucheert een speler en belandt tussen de palen. Keurig doelpunt, niks op af te dingen en het staat 1-2. Dit is uiteindelijk ook de eindstand.

Was het een goede wedstrijd? Nee. Was het een historische week? Ja, dat zeker. Lemelerveld speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse; een unicum in de historie van de vv Lemelerveld.

Met nog twee speelrondes te gaan speelt Lemelerveld volgende week zondag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dedemsvaart is dan de tegenstander. Er wordt afgetrapt op sportpark Heidepark om 14:00 uur. Tot ziens op eerste pinksterdag.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker,  Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen,  Robin Morrenhof, Jaron Hulsink, Wesley Vlierman, Jeroen Exel,  Jordy Lugtenberg (74’ Roel Posthoorn), Matthias Reimink, Teun in de Wal (8’ Rik Lugtenberg) (74’ Leon Veenemans) en Stijn Kogelman.

Door: Mark Brok

Geef een reactie