Lemelerveld beweegt en ontmoet

Op zaterdag 13 april 2024, van 13.30 u. tot 16.00 u. vindt er in Lemelerveld een groot evenement plaats: “Lemelerveld beweegt en ontmoet”. Om hier wat meer over te kunnen vertellen heb ik een gesprek met Gerard Hullegie en Erik Wesseling, als vertegenwoordigers van het klein comité die dit organiseert.

Een kerngezond Dalfsen

Eerst even een terugblik. Ruim 3 jaar geleden werden o.a. alle sportverenigingen in de gemeente Dalfsen uitgenodigd om van gedachten te wisselen over een te organiseren dag over Sport. In navolging van het Nationale Sportakkoord werd in de gemeente Dalfsen het lokale akkoord “Een kerngezond Dalfsen” ontwikkeld. Door Corona was de animo om te sporten of mensen te ontmoeten teruggelopen. En dit moest een nieuwe impuls krijgen. Rik Exel was daar namens Tennisvereniging Lemelerveld en nam het op zich om hier iets mee te doen. Twee jaar geleden werd in september al een dag georganiseerd maar de deelname was toen niet groot. Het tijdstip, september, was vooral voor de sportverenigingen niet handig omdat de teams al grotendeels samengesteld waren. Dus nam Rik opnieuw het initiatief om dit jaar weer zo’n dag te organiseren. Nu op een gunstiger tijdstip en deelname van meer verenigingen.

Sport en Ontmoeting

Alle sportverenigingen, gehandicaptenplatform, Saam Welzijn en andere belanghebbenden werden uitgenodigd om hierover te praten. Van daaruit ontstond een klein comité bestaande uit Rik Exel, Tennisver. Lemelerveld, Wendy Leeuwenkuyl en Ingrid Slangewal, Saam Welzijn, Gerard Hullegie, Gehandicaptenplatform en Erik Wesseling, Judovereniging Salland. Dit comité kreeg als opdracht deze dag te organiseren. Besloten werd het thema breder te maken en daar ontmoeting aan toe te voegen. Alle verenigingen zegden toe mee te doen.

En zo ging het comité aan de slag. Gerard en Erik benadrukken nog eens het belang van deelname van jong, oud of gehandicapt. Naast bewegen is ook ontmoeting heel erg belangrijk binnen onze dorpsgemeenschap. En natuurlijk is het te hopen dat de verenigingen meer bekendheid krijgen en zodoende eventueel nieuwe leden, vrijwilligers of bestuursleden. De Stichting Sportbelangen heeft toegezegd die dag de sporthal gratis beschikbaar te stellen.

Op de 13e april mogen de verenigingen zelf invullen hoe ze zich willen presenteren. Er zullen workshops en demonstraties gegeven worden bij Natuurlijk Heidepark, Sportpark Heidepark (sporthal en sportvelden), Scoutingterrein en Tennisvereniging. Op verschillende plekken zullen mensen zijn als aanspreekpunt, herkenbaar aan een gekleurd hesje. Ook zal er een prijsvraag zijn met leuke prijzen.

Dit zijn de deelnemende verenigingen:

Natuurlijk Heidepark, Powerwalk Diane Veldhuis, Mirke Tai Chi, Fit/Corefit, Hardloopgroep Lemelerveld, Muziekver. Polyhymnia en de Majorettes, Scouting De Verbinding, EHBO ver. Lemelerveld, Stichting Gehandicapten, Studio Ses, Judovereniging Salland, Seiza Yoga Lemelerveld, Volleybalver. De Bevers, Voetbalver. Lemelerveld, Handbalver. Auto van Ewijk/LHC, Tennisvereniging Lemelerveld, Paardensportver. Lemelerveld.

Saam Welzijn met o.a.: Powersteps, Sport en spel 60+, Pilates en Bodyshape, Koersbal, Biljart, Ouderengymnastiek, Jeu de Boules.

In de week voor het evenement komt het hele programma en een plattegrond in de Lemelervelder te staan. Daarnaast liggen er op verschillende plekken in Lemelerveld flyers. Al met al een mooie gelegenheid om kennis te maken met alle activiteiten en mensen te ontmoeten. Het comité heeft er alle vertrouwen in dat het een mooie middag zal worden.

Dus zet zaterdagmiddag 13 april 2024 alvast in de agenda.

Op de foto: vlnr: Ingrid Slangewal, Wendy Leeuwenkuyl, Gerard Hullegie, Erik Wesseling, Rik Exel.

Tekst en foto: Annet Schoorlemmer

 

Deel dit: