Lemelerveld Beweegt en Ontmoet – nu met video Vechtdal TV

Sport en ontmoeting

Prachtig weer tijdens het evenement Lemelerveld Beweegt en Ontmoet op zaterdag 13 april 2024. En dat was vooral voor de deelnemers die buitenactiviteiten hadden heel erg fijn. Dit allemaal in het kader van Kerngezond Dalfsen. Vanaf half twee hadden de deelnemende verenigingen de gelegenheid zich te presenteren. Op 4 verschillende locaties waren ze te vinden met demonstraties, workshop of achter kraampjes.

Natuurlijk Heidepark

Hier waren Natuurlijk Heidepark met klimbos en kabouterspeeltuin, Powerwalk Diana Veldhuis, MirkeTai Chi, Fit/Corefit en de Hardloopgroep Lemelerveld aanwezig. Wethouder Jan Uitslag, die alle activiteiten bezocht, deed mee aan een demonstratie van de Tai Chi groep. En dat ging hem aardig goed af. Muziekvereniging Polyhymnia kwam hier ook en zorgde voor gezellige muziek. Voor een groepje kinderen, die een verjaardag aan het vieren waren bij het klimgedeelte, was dat erg leuk. Als verrassing werd er voor de jarige nog “Lang zal hij leven” gespeeld. Na een paar nummers gespeeld te hebben vertrokken ze richting De Sporthal. In de prachtige kabouterspeeltuin werd door een flink aantal kinderen heerlijk gespeeld.

Scoutingterrein

De majorettes van Polyhymnia waren hier met 2 verschillende groepen, de EHBO en Scouting De Verbinding. Daar kon aan verschillende activiteiten deelgenomen worden, zoals meedoen met de majorettes en een uitgezet spel van de Scouting. Ook hier kwam Polyhymnia zorgen voor muzikale ondersteuning en om zich te presenteren.

Sporthal

In de hal van de Sporthal waren kraampjes van Seiza Yoga Lemelerveld, Stichting Gehandicapten, Studio Ses (gaf workshops en schminkte de gezichtjes van kinderen prachtig), Paardensportvereniging Lemelerveld, Handbalver. Auto van Ewijk/LHC, Saam Welzijn met verschillende activiteiten waaronder biljarten. Op de kraampjes lag allerlei informatiemateriaal om mee te nemen en thuis nog eens rustig na te lezen wat er allemaal te doen is en hoe je hieraan kunt gaan deelnemen.
In de achterste zaal van de Sporthal waren workshops van Koersbal-Powersteps- Sport en Spel-Pilates-Bodyshape-Ouderengym (Saam Welzijn) en Judovereniging Salland. Later op de middag gaven de Majorettes van Polyhymnia hier ook nog een show. In de voorste zaal speelde Volleybalvereniging De Bevers thuiswedstrijden en Voetbalvereniging Lemelerveld had een wedstrijd op het voetbalveld. Daarnaast hadden ze nog iets voor de jeugd georganiseerd.

Tennisvereniging

Tennisvereniging Lemelerveld presenteerde zich hier. En er kon met de leden van de Jeu de Boules club jeu de boules gespeeld worden.

Al met al hebben de deelnemende verenigingen hun uiterste best gedaan om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. Het bezoekersaantal was niet heel groot, maar degenen die kwamen waren echt geïnteresseerd. Bij een aantal verenigingen kwamen er al nieuwe aanmeldingen binnen. Ook was er belangstelling van onze tijdelijke bewoners om te zien wat er zoal in ons dorp gebeurt. Vooral de kinderen deden enthousiast mee op het terrein van de Scouting en bij Natuurlijk Heidepark.

Dit evenement liet duidelijk zien dat er op het gebied van Sport en Ontmoeting heel veel te doen is in Lemelerveld. De organiserende verenigingen kunnen terugkijken op een mooi evenement. Zeker ook voor de versterking van de onderlinge contacten.

Prijsvraag

Aan deze middag was ook een prijsvraag verbonden. Deze werd gewonnen door dhr. J.C.P. Bol en mevr. M. Krul.

Tekst: Annet Schoorlemmer
Video: Vechtdal TV

 

Foto’s: Hans Heerink

Deel dit: